Gp2 Monza – lassan elfogynak a kérdések…

Gp2 Monza – lassan elfogynak a kérdések…

MEGOSZTÁS

Norman Nato ismét… Mondhatnánk ezt a monzai sprintfutamot megnyerő pilótáról, noha az előző még a szezon elején történt, azért biztos nem bánkódik emiatt a francia Racing Engineering pilóta. Az már jobban aggaszthatja, amit a külön ligában játszó Premás fiúk mutattak. Gp2 híreink:

A fordított pole pozíció tulajdonosa, Mitch Evans kissé bealudt a rajtnál, így került rögtön az élre a már említett Norman Nato. Később saját csapattársa lépett fel a legnagyobb ellenfélként, ám Jordan King nem sokáig tudta őt szorongatni, így lassan de biztosan építette ki előnyét az éllovas. Mögöttük is dúlt a csata, a bajnoki címre hajtó Pierre Gasly és legfőbb ellenfele, a Prema másik pilótája, Antonio Giovinazzi tudtak a küzdelembe érdemben becsatlakozni – mindketten a pódiumon végeztek. Hiába a jó teljesítmény, Gasly nem ülhet a babérjain a következő fordulók során, hiszen olasz ellenfele maximálisan lőtávolon belülre került.

nat

A mostanában megtáltosodott Gustav Malja ért célt a negyedik helyen, de 10 másodperces büntetésével King örökölte meg ezt a pozíciót. Külön érdekesség, hogy a hatodik pozíció sorsáról célfotó volt hívatott dönteni, Alex Lynn és Nobuharu Matsushita között. A Prema örülhet, hisz amellett, hogy mindkét versenyzője sok pontot szerzett, legfőbb ellenlábasaik rontottak, így talán nem túlzás kijelenteni, hogy nagyon közel került az áhított elsőség a csapathoz.

sprint

A futam krónikájához tartozik még, hogy Malja mellett Rowland is büntetést kapott, a rajtnál okozott csetepaté miatt.

Folytatás Szeptember 30.-án, Malajziában. 

Képek: Gp2 Media Service / Zak Mauger / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ