Szabó Krisztián: Éllovasként az év legnagyobb versenyére

Szabó Krisztián: Éllovasként az év legnagyobb versenyére

MEGOSZTÁS
szabó_krisztián_header
Szabó Krisztián: Éllovasként az év legnagyobb versenyére

A svédországi Höljes a ralikrosszos szezon egyik legegyedibb hangulatú, leglátogatottabb és legnagyobb presztízsű állomása. Szabó Krisztián a Super 1600-as Európa-bajnokság mezőnyében hódíthatja meg az ikonikus helyszínt, ám nem érheti be azzal, hogy csak saját magára figyeljen, a pontverseny éllovasaként több ellenfelén is rajta kell tartania szemét.

Miután a legutóbb, május végén, a nagy-britanniai Lydden Hillben tartott versenyen megszerezte ralikrossz-pályafutása második, idei első győzelmét, Szabó Krisztián a Super 1600 kategória éllovasaként érkezik az FIA Európa-bajnokság harmadik helyszínére, Svédországba. A Skoda Fabiát vezető magyar pilóta eddig 51 pontot gyűjtött össze, előnye 8 egység legközelebbi üldözője, Ulrik Linnemann előtt.

 

 szk_holjes1

 

„Nagyon várom ezt a hétvégét, én Höljest tartom a legnagyobb ralikrosszversenynek az évben, nagyon sok néző jön el, nagyon sok versenyző indul, különleges a hangulata” – kezdte a Volland Racing versenyzője. „Jól ismerem és szeretem a pályát is. Svédországnak ezen a részén egész kellemes az időjárás ilyenkor, bár lehetséges, hogy most esni fog az eső, és kicsit hűvös lesz, mi is erre készülünk. Ami különleges, hogy nyár közepén már nem nagyon megy le a nap, éjszaka sincsen teljes sötétség.”

Krisztián felidézte tavalyi hétvégéjét, majd kitért arra, mire lehet idén számítani: „Előző évben felemáson alakult a versenyem, először fordult elő, hogy egészen jól mentek az előfutamok, viszont a döntő kevésbé sikerült, ott csak ötödik lettem. Most szeretnék kicsit előrébb végezni itt, a ralikrossz egy meghatározó eseményén, de nem az a célom, hogy feltétlenül én nyerjek.”

„Így, a bajnokság éllovasaként inkább taktikáznék, elsősorban az engem követőket fogom figyelni. Köztük természetesen Linnemannt, biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk együtt menni ezen a hétvégén. Remélem, én is gyors leszek, ő is az lesz, úgy gondolom, ismét nagy csata elé nézünk” – jósolta a Super 1600 tabellájának első helyezettje.

 

 szk_holjes2

 

A hétvége különlegessége, hogy a ralikrossz-világbajnokság mindegyik kísérő sorozata, azaz a Supercar és Super 1600 Európa-bajnokságok, valamint a Touringcar és RX Lites szériák is pályára lépnek, a gazdag program pedig a szokásos kettő helyet három napot vesz igénybe. Szabó Krisztiánék kifejezetten aktívak lesznek pénteken, a szabadedzés és az első két kvalifikációs futam is ekkor kerül sorra.

 

Nagyfelbontású képek és Word-formátum itt elérhető.

Fotók: Johnny Loix

Sajtókapcsolat:
Strommer Benjamin
+36 70 335 6970
bssb711@gmail.com

 

 szabó_krisztián_támogatók

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ