Suninen karrierjének legjobbja a szardíniai második hely – M-Sport Ford WRT, Rally...

Suninen karrierjének legjobbja a szardíniai második hely – M-Sport Ford WRT, Rally Italia Sardegna

MEGOSZTÁS

Az M-Sport Ford World Rally Team finn pilótapárosa Teemu Suninen  és Jarmo Lehtinen a fiatal finn pályafutása legjobb eredményét érték el az elmúlt hétvégén zajló Rally Italia Sardegna 2019 futamán.  Az EcoBoost motorral hajtott Ford Fiesta WRC-vel a második helyen értek célba.

Ez volt a tökéletes debütálása az új pilóta-navigátor kapcsolatnak – Suninen fiatalsága, sebessége és ambíciója ragyogóan párosult Lehtinen tapasztalatával, tudásával és a sikerhez való vágyával. Az elért eredmény Suninen második helye a FIA WRC dobogóján Lehtinen hetvenedik dobogóját jelentette.   

Mindkét Fiesta a legjobb négyben fejezte a futamot. Elfyn Evans és Scott Martin újabb értékes pontokat szereztek Szardínián és megerősítették pozíciójukat a bajnokságban.

Teemu Suninen – #3 Ford Fiesta WRC 
Nagyon örülök a hétvégén elért eredményünknek. Jó volt a sebességünk, pénteken több szakaszt is nyertünk, aztán rendkívül következetes volt a teljesítményünk, különösen szombaton, amikor minden szakaszon a második, harmadik időket tudtuk autózni.

A vasárnap sokkal nehezebb volt. Az volt a terv, hogy „hazavigyük” az autót, de nagyon nehéz a kocsit lassan vezetni, így fel kellett vennem a megfelelő ritmust, annak érdekében, hogy kényelmesen tudjam vezetni. Nagyon nehéz volt megtalálni a helyes ritmust, de megcsináltuk és sikerült megszereznem az első dobogós helyezésemet.

Nagyon jól sikerült Jarmóval a közös munka. Azt hittem, hogy sokkal nagyobb kihívást fog jelenteni az, hogy egy új hangot hallok majd a fülemben, de ez az a hang volt, amelyiket kölyökként amikor ralit néztem a TV-ben mindig is hallottam, így ez az egész hétvége során kellemes emlékeket és elégedett mosolyt jelentett a számomra.

 

Elfyn Evans – #33 Ford Fiesta WRC

Nagy csalódás a számomra ilyen kis különbséggel veszíteni.  Visszatekintve a vasárnapi négy gyorsra az első rendben volt, de a Power Stage szakaszon mind a kétszer sok időt veszítettünk. Nagyon durva a szakasz több helyen is és könnyű időt veszíteni, de legalább olyan könnyű időt nyerni, ha a versenyvonalon tudod tartani az autód. Nem mondom, hogy nem a maximumon nyomtam, de túl óvatos lehettem a hajtűkben, ahol időt veszíthettünk. Nehéz most, de ez egy jó eredmény a számunkra, így megerősítettük a helyünket a bajnokságban.

A Rally Italia Sardegna végeredménye:

1. Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) 3: 32: 27.2
2. Teemu Suninen / Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +13.7
3. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +32.6
4. Elfyn Evans / Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +33.5
5. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1: 30.1
6. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +2: 16.7
7. Esapekka Lappi / Janne Ferme (Citroen C3 WRC) +2: 59.6
8. Kris Meeke / Sebastian Marshall (Toyota Yaris WRC) +4: 40.1

 

*************

Fotók: www.msportmedia.dphoto.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ