Sunderland: “Ha megnyered a Dakart, az mindent megér”

Sunderland: “Ha megnyered a Dakart, az mindent megér”

MEGOSZTÁS
Sunderland Sam (aus), GasGas Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica, Moto, W2RC, portrait celebrating victory with Quintanilla Pablo (chl), Monster Energy Honda Team 2022, Honda CRF 450 Rally, Moto,Motul, and Walkner Matthias (aut), Red Bull KTM Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica, Moto, W2RC, during the Stage 12 of the Dakar Rally 2022 between Bisha and Jeddah, on January 14th 2022 in Jeddah, Saudi Arabia – Photo Florent Gooden / DPPI

Sam Sunderrland nyerte a 44.Dakar Rally motoros kategóriájának küzdelmeit. A brit motoros megszerezte második Dakar-címét, megismételve 2017-es győzelmét és a tavalyi harmadik helyét követően.

Végig nyílt volt a raiderek versengése gyakorlatilag a zárónaphoz közeledve sem lehetett megjósolni a győztes személyét. Végül a GasGas Racing Factory színeiben versenyző brit Sam Sunderland nyert a chilei Pablo Quintanilla – Monster Energy Honda –  és az osztrák Mattias Walkner – Red Bull KTM Racing Factory –   előtt.

Sam Sunderland :

“Őszintén szólva nem is lehetnék boldogabb. Ez az utolsó szakasz annyira nehéz és a rengeteg stressz… Sok volt a navigáció,  trükkös  és néhányszor kicsit zavaros itiner, néha nem voltam biztos benne, hogy jó irányba megyek. Fúúú. Őszintén szólva, a fejem majd szét robban…. Az utolsó tíz percben nem voltam biztos benne, hogy én nyertem-e, most megmondták, és, hűha…, egy álom vált valóra… az érzelmek egyre jobban törnek fel bennem…. Elég kemény szezonom volt, de amikor megnyered a Dakart,az mindent megér. Annyira jó….”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ