Stabil és megfontolt kocsikázás Hibjánék célja…

Stabil és megfontolt kocsikázás Hibjánék célja…

MEGOSZTÁS

 

A többi versenyzőtársakhoz hasonlóan Hibján Joci és Szollár Csabi is rettenetesen várta már, hogy eljöjjön az ózdi küzdelem ideje. A csapat szimplán csak egy „felhőtlen” hétvégét szeretne magáénak tudni.

 

Már tűkön ültök, hogy újra versenyezhessetek?

– Igen, a kocsit már le is poroltuk. Nem mostanában volt a ZEG, amin ugye utoljára mentünk, szóval valóban nagyon vártuk már, hogy ismét csatába szállhassunk. Mi egy nagyszerű futamra készülünk, ahol pénteken a prológon megmutatjuk kicsit magunkat, remélem jó sok szurkoló lesz, mert annak úgy van hangulata. Aztán szombaton letoljuk a verdát ezeken a nem ismeretlen, viszont elég tempós szakaszokon. Az időjárás elvileg nekünk fog kedvezni, de ősz van, bármi kialakulhat belőle.

Legalább volt időtök felkészíteni az Fordot a ZEG óta.

– Persze, mindenre odafigyeltünk, hogy sikerüljön a hétvége. A ZEG-en is tök jól ment a kocsi, de az utolsó gyors utolsó gyorsasági szakaszán volt egy féltengely törésünk, amit nem is értettünk. Ki is küldtük M-Sportnak, akik hasonlóan állnak a szokatlanul furcsa problémánk előtt, hiszen a felvételek szerint sem használatból eredt a törés. Nagyon korrekt módon jártak el velünk szemben, és megoldottuk ezt a gondot együtt, igaz hiánytétel ez az alkatrész, ezért egy régivel megyünk. Bízunk benne, hogy az ózdi pályákon nem történik így sem hasonló, sőt remélhetőleg egyszeri balszerencse volt csak.

Ez az emlékezetes „defektes” gyorsasági?

– Bizony. Egyébként tényleg itt voltak kalandjaink, a királdi körgyorson, ami centiméterre pontosan megvan még a fejemben, hogy hol kaptuk a defektet. A pályafelírás után az is kiderül, hogy mennyire kell idén arra számítani, hogy három gumit kell elosztanunk négy kerékre…mert volt már olyan is, hogy több defektünk volt, mint kerekünk. El is hessegetjük ezt magunk elől, nehogy bevonzzuk – mondja Joci nevetve.

 

Milyen elvárásokat támasztotok magatok felé az ózdi viadalon?

– Semmilyet. Annyi negatív dolog történt velünk mostanában, hogy semmi másra nem vágyunk, mint egy jó hangulatú, problémamentes versenyhétvégére. Ahol nincs technikai gondunk, nincs hibázás, csak szimplán élvezni szeretnénk, hogy újra autóban ülhetünk. Nyilván nem célunk a kategória legvégén végezni, de fontosabb a stabil és megfontolt kocsikázás, valamint a célba érés.

 

Partnereink:

 

KOMPRESSZOR VARGA-GH KFT.; SECURITY BÁRÁNY KFT.; A-VÉD KFT,; GERDA- TRANS KFT.; SZIMITA TRADE KFT.; FEHÉRTÓI CSEMEGE; FEHÉRTÓ-TRANS SNACK

KFT.; SMALL-EAST BT.; NYÍRSÉGTEFU 2009 KFT.; NYÍR-TEL KFT.; K+K SPEDIT KFT.;

LAKI-SZIG KFT.; CHARON-TRADE KFT.; SZAKÁCS ÉS TÁRSAI KFT., LENGYEL ATTILA E.V.; FASTRACERS.HU; ROBIT TECHNIK BT,; KARAKK COLOR KFT.; PELSŐ- BAU KFT.; BOBE-ÉP KFT; CSMBT KFT.; HSC MOTOR KFT.; BÁNKA TRANSPORT; BERTI KLAUSZ KFT.; ASONÁJ 2003 KFT.; AXIN ORIGÓ KFT.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: FastRacers.hu

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ