Sirotkin ismét győzni tudott! – Gp2 Hockenheim

Sirotkin ismét győzni tudott! – Gp2 Hockenheim

MEGOSZTÁS

Tovább folytatódott a Gp2-es bajnokság, a Németországba visszatérő sorozatban a Hockenheimringen elkezdődtek a hétvége lényegi történései, a főversennyel. És nagy örömmel konstatáltuk, hogy az előző fordulókban látott egypólusú küzdelem helyett, ezúttal nyíltsisakos, parázs csaták alakultak ki, és a bajnokság esélye is ide oda pattog, akárcsak egy gellert kapott ping-pong labda.

sir

Az első rajtkockából induló Sergey Sirotkin-nak feltett szándéka volt, hogy amit az esztendő elején elvesztett a vámon, azt még a nyári szünet előtt visszahozza a réven. Ennek szellemében remek rajtot véve, szinte kilőtt a mezőnyből, míg a másik nagyágyú, Pierre Gasly beragadt a startnál, és olybá tűnt, hogy csak harmadjára sikerült megtalálni a fogáspontot a kuplungon, majd egyáltalán elindulni. A Prema növendéke így számos pozíciót bukott, többen megelőzték őt, és nem úgy festett, hogy majd a későbbiekben sikerülhet “visszacsatlakozni” a rendszerbe. Az eltérő gumistratégiáknak hála, megkeveredett a mezőny, egy hosszú etapon keresztül Raffaele Marciello vezette a mezőnyt, mígnem a hetedik körben az épp a mezőnyben a legjobb tempót diktáló csapattársa, Artem Markelov vett túl mély féktávot, és csúszott össze Jordan King-el. Virtuális safety car fázis következett, ami alatt Sergey Sirotkin egy gyors, és remek ötletnek bizonyuló kiállást hajtott végre, ám mint később kiderült, mindezt szabálytalanul.

dan

Az újraindítás végeztével nem versenyezhettek sokáig a fiúk, ugyanis Daniel de Jong és Sean Gelael találtak egymásra, de Jong egy dupla előzést szeretett volna eszközölni, Arthur Pic-en még simán áthámozta magát a holland fiú, ám Gelael-el már nem értették meg egymást, és ez mindkettejük versenyének végét jelentette. Daniel de Jong később büntetést is kapott az incidensért, Artem Markelov társaságában a boxutcából indulhat csak a holnapi sprintversenyen. Közben folytatódott a kakasviadal, melynek során Nato pálya közepén történő leállása ismét VSC időszakot eredményezett. Közben Sirotkin alatt elkezdtek dolgozni az új abroncsok, és a fiatal orosz nagyon felgyorsult, amire szükség is volt, hiszen a versenybíróság az első kiállását szabálytalannak nem, viszont érvénytelennek tekintette, amiért újfent meg kellett látogatnia a boxutcát.

ghio

Közben a Trident-es Luca Ghiotto parádésan autózott, akárcsak a mezőny végéről induló Antonio Giovanazzi, előbbi parázs küzdelme King-el, és Gasly-val sokáig emlékezetes marad, ahogy Nabil Jeffri 300 km/h felett, a füvön (!!) végrehajott horrorisztikus előzése is! Ám ez a nap nem a felzárkózó, és az utolsó egyenesben, szenzációs előzést bemutató, épp csak pár centi előnnyel a pódiumon végző Pierre Gasly-ról, és nem is az újonc Luca Ghiotto-ról szólt, hanem Sergey Sirotkin-ről, aki az elfuserált taktika ellenére is sikerrel vette az újabb akadályt, és a Hungaroring után Hockenheim-ben is győzni tudott!

Bréking:

gas

Hiába hajtott végre elképesztő befutót, mégis az ott alulmaradó Raffaele Marciello örökölte meg Pierre Gasly harmadik helyezését, miután a szokásos verseny utáni ellenőrzés során Gasly autójában nem találták megfelelőnek a tűzoltó berendezést, és így a biztonsági szempontok alapján labilisnak nyilvánították a Prema versenygépét. Gasly-t megfosztották a harmadik helyétől, és a második versenyen a mezőny végéről kell majd indulnia. Öröm az ürömben, hogy ezzel a csapat másik pilótája, Antonio Giovanazzai ölébe hullt a fordított pole pozíció.

gio

A küzdelem így rendkívül kiélezett, a bajnokság, mondhatni “nyolcesélyes”, érdemes lesz követni a mai sprintversenyt is 10:25-től, élőben az M4-en!

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ