Alex Lynn győzelem, Sirotkin vs Gasly = döntetlen!

Alex Lynn győzelem, Sirotkin vs Gasly = döntetlen!

MEGOSZTÁS

Egy nagyon kemény futammal jelentkezett vasárnap a Gp2 mezőnye, ahol meglepetés nem, ám küzdelem annál több kijutott. A legerősebb utánpótlás-betétszéria is nyári szünetre megy a Formula 1-el együtt, egy hónap szünet következik Spa-ig. Gp2 Hockenheim, sprintverseny híreink:

lynn

A fordított pole-t megöröklő Giovanazzi nagyon elrontotta a rajtját, amit Alex Lynn, a Dams pilótája remekül kihasznált, és mint később kiderült, ezzel el is döntötte a “meccs” sorsát. A boxból rajtoló Artem Markelov erős felzárkózásba kezdett, és leggyorsabb kört szórva lépdelt egyre feljebb. Közben Sergey Sirotkin és az utolsó helyről rajtoló Pierre Gasly az őket elválasztó nagy távolság ellenére is csatáztak, hiszen a tét az volt, ki érkezhet a nyári szünetbe a bajnokság vezetőjeként.

gasly

Kiegyensúlyozott formájával erre még Raffaele Marciello-nak is megvolt az esélye, sőt Oliver Rowland sem állt messzire a dolgoktól, a sansz az ő kezében is ott volt. Hogy nem így lett, abban Pierre Gasly parádés felzárkózása volt a döntő momentum, a francia hatalmas hajrát bemutatva odaért a hatodik helyre, míg Sirotkin a másodikra, így ők ketten, egyaránt 113 ponttal hagyják ott a pályák világát egy hónapra.

sirotkin

Kell is a pihenés, hiszen a majd egy hónap múlva fojtatódó bajnokság valószínűleg a Gp2 történelmének egyik legszorosabb fináléját hozhatja.

Race 2

Folytatás Spa Francorchamps-ban Augusztus 26,-án!

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ