Rovanperä “elszabadult ” – 100% – 13. WRC Rally Estonia

Rovanperä “elszabadult ” – 100% – 13. WRC Rally Estonia

MEGOSZTÁS
Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT is seen performing during the World Rally Championship Estonia in Tartu, Estonia on 22,July 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202307220475 // Usage for editorial use only //

Hibátlan teljesítményt nyújtva, minden szakaszt megnyerve abszolválta a 13. WRC Rally Estonia 2023 szombati versenynapját Kalle Rovanperä. A versenynap kezdetén a világbajnoki címvédő 3 másodperces előnyből vágott neki Thierry Neuville előtt a kilenc gyorsnak. A nap végére az örömautózás vége már 34.9 másodperc volt az előny. Újabb VB futam győzelmének kapujában a fiatal finn.

1. K. Rovanperä/J. Halttunen Toyota GR Yaris Rally1 2:05:29.3
2. T. Neuville/M. Wydaeghe Hyundai i20 N Rally1 Hybrid +34.9
3. E. Lappi/J. Ferm Hyundai i20 N Rally1 Hybrid +45.4
4. E. Evans/S. Martin Toyota GR Yaris Rally1 +52.7
5. T. Suninen/M. Marrkula Hyundai i20 N Rally1 Hybrid +1:41.5
6. P. L. Loubet/N. Gilsoul Ford Puma Rally1 Hybrid +2:25.5
7. T. Katsuta/A. Johnston Toyota GR Yaris Rally1 +2:32.5
8. O. Tänak/M. Järveoja Ford Puma Rally1 Hybrid +5:552

Kalle Rovanperä – “Ez egy csodálatos nap volt. Nem túl gyakran fordul elő, hogy egy nap alatt minden szakaszt meg tudsz nyerni. Ma reggel világos tervünk volt, hogy keményen nyomunk, és ha lehet, egy kis előnyt szerzünk, és kihasználjuk a jobb rajtpozíciót. Kicsit könnyebb volt a tempóhoz igazodni, tiszta délelőttünk volt, és sok időt nyertünk. Délután nagyon élveztem a szakaszokat, és jól ment, remek érzés volt az autóban. A holnapi nap még mindig trükkös lesz, egy új szakasszal, ami elég technikás, szóval ébernek kell maradnunk, jó munkát kell végeznünk, és aztán remélhetőleg a Power Stage-en egy végső lökést tudunk adni.”

Thierry Neuville : “Élveztem a mai napot; az idő nagy részében a maximumot hoztuk ki az autóból, és nagyon jól éreztük magunkat, miközben kényelmesen éreztük magunkat, ami kulcsfontosságú volt. Nem hibáztunk és nem voltak pillanataink, de pechünk volt egy defekttel, ami néhány másodpercünkbe került. Holnap az a cél, hogy hazavigyük az autót, de Esapekka és Elfyn keményen nyomul mögöttünk. Esapekka hihetetlen napot zárt – úgy éreztem, hogy nagyon jól vezettem, és majdnem egyforma időket mentünk a szakaszokon, ami azt mutatja, hogy az autónk megadja azt, amire szükségünk van ahhoz, hogy gyorsan menjünk. Korábban is erősek vagyunk itt, és az autó jól érzi magát, de egyértelműen hiányzik valami, ami közelebb hozna minket Kalle-hoz.”

Esapekka Lappi : “Azt hiszem, ez az első alkalom a pályafutásom során, hogy két napon keresztül ilyen harcban voltam a pozíciókért. Az erdőben nehezen tudtunk nagyobb különbséget kialakítani, de lenyűgöző, hogy a szuperspeciálon sikerült eléggé növelni a különbséget. Elfyn ellen fel és alá mentünk, de szép csata volt. Délután többet kockáztattam és többet vezettem a határon. Élvezetes volt, de úgy gondoltam, hogy mindent beleadtam a 15. szakaszon – talán még egy kicsit többet is -, ezért elég frusztráló volt, hogy az időm nem volt lenyűgöző. Holnap mindent megteszünk, hogy az élen maradjunk; bár mindannyian ismerjük a Power Stage-et, van egy vadonatúj szakasz is, ami mindig tartogathat meglepetéseket.”

Kalle Rovanperä (FIN) and Jonne Halttunen (FIN) are seen performing World Rally Championship Estonia on 21.07.23 // @World / Red Bull Content Pool // SI202307210543 // Usage for editorial use only //

A futam állása az SS10 után:

1. Rovanperä/Halttunen – Toyota GR Yaris Rally1 1:23.46.2 ó
2. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +6.6
3. Lappi/Ferm – Hyundai i20 N Rally1 +20.8
4. Evans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 +21.5
5. Suninen/Markkula – Hyundai i20 N Rally1 +47.7
6. Loubet/Gilsoul – Ford Puma Rally1 +1:07.0
7. Katsuta/Johnston – Toyota GR Yaris Rally1 +1:21.8
8. Mikkelsen/Eriksen – Škoda Fabia RS Rally2 +4:53.2

Így látták az éllovasok péntek este:

Kalle Rovanperä: Igazán nagy kihívás volt ma reggel megnyitni a szakaszokat, mivel sokkal lazább volt a felszínük, mint amire számítottam. Úgy tűnik, az utak eléggé kiszáradtak a pályabejárás óta. Úgy gondolom, hogy jó munkát végeztünk, nagyon keményen nyomtuk, nem követtünk el hibákat, és nem is tudtunk többet tenni. Ez a délután valamivel jobb volt, hiszen legalább hasonló tapadási szinteket tudtunk elérni, mint a mögötte lévő srácok. Néhol ki kellett nyitnunk a nyomokat, de legalább tudtunk tolni, és a nap végén nem néz ki olyan rosszul. Még mindig közel van Thierry, szóval meglátjuk, milyen lesz a holnap, amikor mindkettőnknek jobb rajthelye lesz. Remélem, legalább könnyebb lesz a tempónk, mint ma.

Thierry Neuville:  „Elégedett vagyok, hogy a napot a második helyen zártam. Szerettük volna megtartani az első pozíciónkat, de Kalle Rovanperätől nagyon gyors volt ma délután. Folyamatosan próbálkoztam, de néhány szakaszon itt-ott veszítettem egy kicsit. Lehet, hogy elvesztettük a pozíciót, de a nap végén már csak három másodperces hátrányban vagyunk. A tavalyi évhez képest sokkal jobb a közérzetem az autóban, és elég magabiztos voltam, valamint nagyon jól éreztem magam odakint. A holnap kemény lesz, Kalle jobb rajtpozícióban van, ha nem esik eső, szóval meglátjuk,hogy mit tehetünk.”

Esapekka Lappi: „Nagyon egyenletes napunk volt az első szakasztól az utolsóig. Reggel szembesültünk egy hibrid problémával, amelyről később rájöttünk, hogy én okoztam, de egy teljes ciklust boost nélkül megcsinálni határozottan hátrány volt. Nagyon igyekeztem, hogy minimálisra csökkentsem az időveszteséget, mielőtt visszaállítanánk a problémát a szolgáltatásban. A második kör könnyebb volt, de a körülmények meglehetősen trükkösek voltak . Különösen az első két délutáni szakaszon volt ez így, ahol mély nyomok és lyukak voltak, ami kifogott fékezés közben. Összességében nagyon szórakoztató nap volt. Az autó nagyon jól viselkedik, és pontosan azt csinálom, amit akarok – a végletekig feszegethetem, és néha még túl is léphetek rajta.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ