Oliver Solberg és navigátora egy ŠKODA Fabia RS Rally2-vel indul a WRC2-ben...

Oliver Solberg és navigátora egy ŠKODA Fabia RS Rally2-vel indul a WRC2-ben 2023-ban

MEGOSZTÁS

Oliver Solberg és Elliott Edmondson egy ŠKODA Fabia RS Rally2-vel indul a 2023-as rali-világbajnokságon a WRC2 kategóriában – Oliver kampányát a német székhelyű Toksport csapata fogja irányítani.

A 21 éves versenyző a jövő havi Monte-Carlói Rallye-n indul, de a WRC2-es bajnokság hazai pályán, a februári Svéd Rallyn kezdődik majd a számukra.

” Nagyon izgatott vagyok a következő szezon miatt ” – mondta Oliver. ” A Toksporttal való együttműködés nagyszerű módja annak, hogy folytassuk utunkat. Mindenki tudja, hogy a WRC2 mennyire versenyképes, és fantasztikus ott lenni, és rengeteg nagyszerű pilótával és autóval harcolni. “Nagyon büszke vagyok arra is, hogy Monster Energy színeket viselhetek újra. Ezek a srácok olyan régóta vannak már velem és a családommal – olyan érzés, mintha a családunk részei lennének! “

” Az új Fabia RS Rally2 az az autó, amelyről mindenki beszél. A hét elején teszteltem először Franciaországban, nagyon lenyűgözött. Azonnal jól éreztem magam az autóban, és bíztam a visszajelzésekben. Őszintén szólva, olyan jó volt beülni a volán mögé egy tesztre, végig széles mosollyal az arcomon vezettem.

“A Toksportnak is nagyon örültem. Serkan [Duru, csapatfőnök] és a többi srác olyan profi, mintha egy gyári csapattal dolgozni. Semmi sem jelentett problémát a számukra; 2023-ban velük versenyezni nagyszerű lesz .”

A Monte-Carlo Rallye (Monaco, január 19-22.) előtt Oliver azt mondta: “A Monte mindig nagy, nagy kihívás. Soha nem tudhatod, milyen lesz az időjárás, és valójában bármi megtörténhet ezen az ikonikus futamon. Ezt a rallyt arra fogom használni, hogy jobban megértsem az autót és a csapatot, de számomra a pontokat a következő svédországi fordulótól számítják.”

“Nagyon szeretem a Svéd Rallyt –az egy hatalmas hét volt mindig odahaza–, és nem is tudoknék jobb helyet találni arra, hogy a WRC2-ben a szerzett pontjainkat számolhassam.

“Az új kaland készen áll a kezdetre. “

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ