Ogier “meglépett” Evans elől a mai hegyi gyorsok után

Ogier “meglépett” Evans elől a mai hegyi gyorsok után

MEGOSZTÁS
2021 FIA World Rally Championship / Round 12 / ACI Rally Monza / 18th-21st November 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Hat gyors – 108. 24 km – szerepel a mai programban. A San Ferno (14.80 km), a Selvino  (24,93 km) és a Sottozero (14.39 km) szakaszokat kétszer teljesíti a FORUM8 ACI Monza Rally mezőnye a mai nap során.

SS8 – A mai nyitó gyorson Thierry Neuville volt a leggyorsabb, Ogier előtt. A regnáló világbajnok, így az összetettben átvette a vezetést Evanstől, aki csak a negyedik helyen ért célba, mert megelőzte őt Sordo is. Ogier előnye 1.4 másodperces hátrányról, 1.4 másodpercre változott.

Ogier: “Ez egy új szakasz volt, ezért nem voltam elég magabiztos. Élveztem az autót, de nem akarok túl nagy kockázatot vállalni. Nem volt tökéletes szakasz, de legalább tiszta volt.” 

SS9 – A futam leghosszabb gyorsának első teljesítése után Újra Evans vette át a vezetést az összetettben Ogier előtt 3.8 másodperccel. Sordo volt a második a szakaszon, míg csapattársa Thierry Neuville megtörte az autó elejét és 27.9 másodperces hátrányban fejezte be a gyorsot Evanshez képest.

Evans: “Őszintén szólva elég jó szakasznak tűnt belülről. Minden rendben működött, ez most egy kicsit jobb volt, mint az első. Igyekszünk.”

SS10 – Harmadszor cserélt gazdát az összetett éllovasának a személye. Újra Ogier volt a leggyorsabb és maga mögött tartotta a szakaszon mind a négy Hyundait! Neuville sérült autóval lett a második, míg a Hyundai Motorsport színeiben debütáló Suninen (!) jött be harmadiknak. Oliver Solberg és Dani Sordo tizedre azonos időt autózva értek a gyors céljába. Evans így a hatodik helyen finiselt 3.4 másodpercre Ogier mögött. Komoly gond, különösen a hyundaios pilóták számára a gumikopás.

Ogier – “Élvezem az autó vezetését. Tudom, hogy ez kifelé egy csatának tűnik, de én továbbra is csak a vezetésemre koncentrálok.”

SS11 – A futam tegnaoi kezdete óta ez után angyors után alakult ki az élen a legnagyobb különdség. A szakaszgyőztes regnáló világbajnok Sebastien Ogier 5.2 másodpercre növelte összetett béli előnyét Elfyn Evans előtt.  Sordo lett a harmadik a futam leghosszabb szakaszán.

Ogier: “Élvezetes vezetni. Az autó szép. Ezen egy kicsit többet küzdöttem az egyensúlyért, de minden rendben van. A hegyi szakaszok egyszerűen gyönyörűek itt, és az biztos, hogy nagyon jól éreztük magunkat.”

Így állunk az SS11 után:

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ