Neuville nyerte a török shakedownt – WRC

Neuville nyerte a török shakedownt – WRC

MEGOSZTÁS
Fotó: www.wrc.com

A Hyundai Motorsporttal újabb három éves szerződést aláíró Thierry Neuville nyerte a Török Rally mai 4.7 kilométeres shakedown szakaszát Ogier és Latvala előtt. Az autóját leállító Tänak lett a negyedik, míg Evans és Lappi verekedte be magát a legjobb hatba. Mikkelsen hajtásproblémái miatt vontatva érkezett vissza a szervizparkba.

1. Thierry Neuville Hyundai i20 3:24.9 p
2. Sébastien Ogier Ford Fiesta + 1,6 s
3. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris + 2,1 s
4. Ott Tänak Toyota Yaris + 3,7 s
5. Elfyn Evans Ford Fiesta + 4,4 s
6. Esapekka Lappi Toyota Yaris + 4,5 s
7. Mads Østberg Citroën C3 + 6,6 s
8. Craig Breen Citroën C3 + 6,7 s
9 = Teemu Suninen Ford Fiesta + 6,9 s
9 = Hayden Paddon Hyundai i20 + 6,9 s

Thierry Neuville: Az elmúlt futamon még bátrabban nyomtam a gázpedált és az autó nagyon jól viselkedett. Tudjuk, hogy az autónk nagyon erős az ilyen nehéz utakon és a második körökben is jó a tapadásunk, így abban reménykedem, hogy élvezhetjük majd ezt a ralit is.
Olyan ez a futam, mintha a ciprusi és a görög ralikat mixelnénk csak egy kicsit durvább az első nap. egészen másképpen kell megközelítenem elsőként a szakaszokon. Mindig törekednünk kell a lehető legjobb teljesítményre, hogy jó szakaszidőket tudjuk autózni ebből a helyzetből. Ezen a hétvégén azonban körültekintőnek kell lennünk, meg kell fontolnunk, hogy mennyi kockázatot vállaljunk, mert nehezebb helyzetben leszünk, mint a többiek.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ