Megrázzuk magunkat és megyünk tovább

Megrázzuk magunkat és megyünk tovább

MEGOSZTÁS

Hibján József és Szurovcsák István sikeresen célba ért a Salgó Ralin. Terveik között szerepel, hogy a soron lévő murvás versenyeken behozzák a lemaradást.  

 

Hogy is fogalmaztál a versenyen, „lábujjhegyen megyünk”?

– Most tényleg úgy mentünk. Az elején ide-oda csúszkáltunk, nagyon elspóroltuk és nem kaptuk el a fonalat. A kocsi kifogástalanul működött, megfelelő időjárás, gumi, beállítás… minden tökéletes volt, csak ez most egy átlagosra sikeredett verseny lett. Ennél természetesen több van bennünk, de ezt most nem tudtuk kihozni magunkból.

 

Nem álltak túl közel hozzátok ezek a szakaszok, vagy csak most nem éreztétek a ritmust?

– Jó gyorsok voltak, nekünk még az új Sámsonháza is tetszett, csak elég rövid volt. Cered az ugye egy nagyon klassz pálya, de most valahogy elmentek mellettünk a másodpercek. Az első körben még úgy ahogy meg voltunk elégedve magunkkal, mert volt, ahol abszolút negyedik időt futottunk. A következő körben próbáltunk lefaragni a hátrányunkból, de nagyon elhúzott az eleje. Akkor már túl sokat nem tudtunk tenni. Nem szeretnék kifogásokat találni, egyszerűen ez nem a mi hétvégénk volt. Minden kitűnően szuperált, brutálisan jó ellenfelek vannak, akik közé mi is szeretnénk beállni a sorba legközelebb. De célba értünk és úgy vagyunk vele, hogy innen fel kell állni és folytatni a következő versenyen a küzdelmet.

 

Mi az, amit legjobban hiányolsz az első két versenyből?

– A hangulat a kocsiban és a szervizben mindig jó, de egy győzelemmel zárt hétvége mégis másabb. A hétköznapok erőteljesen befolyásolják a felkészülést mind fizikálisan, mind mentálisan. Ha ebben a kettőben kicsit erősödünk a murvás futamokra, akkor remélhetőleg minden megy tovább majd a régi kerékvágásban, ezt a két viadalt pedig elfelejtjük.

 

 Azért készültök a murvás Szombathely Ralira?

– Persze, megyünk, nem volt kérdés. Addig összekapom magam. Remélhetőleg frissen és üdén tudunk majd tesztelni, valamint harcolni a pontokért. Mi kedveljük a murvás pályákat, főleg a szombathelyit. Amúgy meg Szombathelyen jó a levegő, jó az atmoszféra, jók az emberek… úgyhogy biztos jó hatással lesz ránk a környezetváltozás.

 

 

 

Reklámpartnerünk:

Cornexim Kft., Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; BRT Média Kft.; ABT Roll Kft.;

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ