MAY DAY – Mission completed

MAY DAY – Mission completed

MEGOSZTÁS

MAY DAY – Mission completed

SMART APC MAY DAY Közép-Európai és Magyar Profi Drift Bajnokság II. – CEZ
2017.05.13-14. – Máriapócs, RabócsiRing

MAY DAY… Béres Szabolcs hihetetlen versenyt ígért nektek és most már bátran mondhatjuk: mission completed, azaz küldetés teljesítve. A Drifting.hu csapata által szervezett nemzetközi drift versenyen hat nemzet összesen 79 pilótája nevezett.

Az aranyat érő májusi eső és a máriapócsi fal a szombati edzésnap folyamán erőteljesen megtizedelte a mezőnyt. A fal büntet, de sokan nem hiszik el. Van, aki 1-2 centiméterre halad el tőle és boldogan száll ki autójából, és van, aki úgy kell, hogy összelapátolja később.

A szombati törések és műszaki gondok miatt sem volt csekély a vasárnapi versenynapon rajthoz álló pilóták száma, hiszen a Pro2 kategóriában 13, míg a Pro kategóriában 34 versenyző várt arra, hogy összemérje erejét driftfanatikus sporttársával.

Már a kora délutáni Pro2 csaták is igen keményre sikeredtek, hiszen a tempós megindítás utáni, szűk kanyarokkal és terhelésváltással tűzdelt pálya még mindig feladja a leckét a pilótáknak. Nagyon keményen küzdött egymással a Top4-ben többek között mindenki „hajráJózsija”, Semegi József és Kis Patrik, valamint a két csapattárs, Bauer Bence és Bocsik Oszkár is.

A szoros csatákat követően a dobogóra végül ők állhattak fel:
1. Kis Patrik
2. Bauer Bence
3. Bocsik Oszkár

A finom, késő tavaszi napsütésben megtartott versenyzői felvonulás és a rövid interjúkat követően kezdődtek meg a Top32 összecsapásai, amelyet csak egy vérpezsdítő szexi autómosás szakított meg, ezzel is még tovább fokozva a fantasztikus hangulatot. A Pro mezőnyben nem igen akadt 500 lóerő alatti autó. Japán és német autók, épített különlegességek és mindenre elszánt pilóták vártak arra, hogy megmérkőzzenek egymással.

Hat nemzet 32 zseniális pilóta – minden, amiről egy driftért rajongó álmodozhat. Őrült csaták, hihetetlen szögek és töménytelen füst… no meg a fal…

A Top8-ban is jutott szerep ennek a bizonyos falnak bőven. Alaposan megviccelte és tökéletesen kibillentette például az SR20 team pilótáját, Hetyési Zsoltot és a nagy visszatérőt, Grózinger Zsoltot. Sőt, a Top4-es Hetyési Zsolt-Molnár András összecsapásba is beleszólt a fal, hiszen Zsoltihoz kicsit túl közel került a fal és ezt a váratlan lassulást a tőle pár centire haladó Molnár Andris nem tudta lekezelni.

Vitézül küzdöttek a magyar pilóták ebben a népes nemzetközi mezőnyben. A Top32-be kilenc magyar versenyző jutott be, és közülük négyen ott voltak a legjobb nyolcban, ketten pedig a legjobb négyben. Ez fantasztikus eredmény, melyre méltán büszkék lehetünk.

A hétvége legjobbjai Pro kategóriában végül is ők lettek:
1. Mateusz Fijal
2. Girda Rares
3. Molnár András

Szuper hétvégén vagyunk túl és nemsokára jön az újabb drift csemege: EBISU DRIFT MATSURI. A 2017. július 15-én és 16-án megrendezésre kerülő futam igazi érdekesség lesz, hiszen ekkor mindenki úgy driftel majd a pályán, ahogy szeretné. Nincsenek szabályok, csak a drift által adott szabadság – őrült szögekkel és szigorúan kilinccsel előre.

Találkozzunk egy hónap múlva újra a Rabócsiringen!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ