Kunmadaras – szárnyakat adott…

Kunmadaras – szárnyakat adott…

MEGOSZTÁS

Végre valahára megtarthatta a Drifting.hu az első drift versenyt idén. Nehezen indult az idei év mindenki számára. A sportért, a driftért rajongók már alig várták, hogy végre egy kis gumifüstöt érezzenek, a pilótáknak is viszketett már igencsak a talpa, hogy rálépjenek a gázra. Kunmadarason a Street és a Pro2 kategória versenyzői végre driftelhettek egy nagyot…

A helyszín nem mindenki számára volt ismeretlen, hiszen Kunmadarason volt már néhány verseny és edzés nap is. Minden pilóta izgatottan várta, hogy végre kipróbálhassa, hogy a hosszúra nyúlt kényszerpihenő alatt átalakított, tovább fejlesztett autók hogyan szuperálnak majd.

A Street kategóriában versenyzők természetesen egyedül vágtak neki az izgalmas nyomvonalnak, nem kellett páros csatában lefűzniük azt. Izgalmakban mégsem volt hiány, hiszen több rutinos és sok-sok új versenyző is megjelent az évadnyitó versenyen, akik gyönyörűen mentek végig a pályán, feladva a leckét ezzel a másiknak.

 

A Street kategória dobogója végül így alakult:

  1. Hrabovszky Mihály
  2. Katona Nándor
  3. Tardi Milán

Hrabovszky Mihály élete első versenyén vett részt most. Elárulta nekünk mi kellett ehhez a győzelemhez: „Egy megbízható autó, amit én építettem; ismerem minden porcikáját. Kellett egy jó gumistratégia, és számomra a legfontosabb a család és a barátok, akik mentálisan támogattak! Természetesen az ellenfelek nagyszerű teljesítménye is ösztönzően hat rám!”

Katona Nándor nagyon élvezte a versenyt, így mesélt erről: „A pálya jó volt, csak rövid ennek az autónak kicsit. Rengeteget kell meg gyakorolnom, leginkább az autó miatt, mivel teljesen más, mint az előző, közel 3x olyan erős és teljesen más a dinamikája. Kell idő az összeszokáshoz. Az autó mindent IS tud! A többi meg csak rajtam múlik…”

Tardi Milán is maximálisan elégedett: „A pálya számomra és a kocsim számára is tökéletes volt. A szombati edzés kitűnő volt arra, hogy mind fejben, mind gyakorlatban összerakjam a pályát.”

A Pro2 kategória versenyzői természetesen már tsuisok során mérték össze tudásukat. Most is bebizonyosodott, hogy jó néhány Pro2 pilótának már a profik között lenne a helye, hiszen izgalmasabbnál izgalmasabb csatákat láthattak a versenyre kilátogató nézők.

A Pro2 kategória legjobbjai most ők lettek:

  1. Bognár Barnabás
  2. Cselőtei Patrik
  3. Robert Horensky

Hogy melyik csata volt a legnehezebb a győztes, Bognár Barnabás számára? „Igazából minden csata valamilyen szempontból nehéz volt, de inkább igyekeztem autózni egy jót.”

Hogy melyik volt a hétvége legemlékezetesebb pillanata a második helyezett, Cselőtei Patrik számára? „A legemlékezetesebb a csapattársammal, Stökler Csabával vívott csata volt a Top8-ban. Nehéz volt ellene menni, hiszen sokat edzettünk már együtt és kiismertük egymást. Úgy érzem szépen megoldottuk mindketten.”

 

Az öt magyar dobogósnak még egy kérdést tettünk fel a végére: milyen volt újra driftelni?

Hrabovszky Mihály: „Nincs erre most jó válaszom, mert most ültem negyedszer driftautóban.”

Katona Nándor: „Felemelő érzés volt.”

Tardi Milán: Sajnos a kialakult vírushelyzet miatt az eredeti időpont elmaradt, amit már nagyon vártam, viszont ahogy minden rosszban van valami jó, így ebben is, mivel a kocsin voltak olyan apróságok, amiket pontosítottunk az új, kitűzött időpontra. Driftelni számomra mindig fantasztikus érzés, mert ez a dolog nagyon sokat jelent nekem. Nagyon várom már most a következő versenyt, hogy újra beüljek a kormány mögé! Itt is szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, akik egész hétvégen kitartóan dolgoztak a kocsin és segítettek nekem, hogy egy jó eredményt tudjak elérni.”

Bognár Barnabás: „Nagyon jó. Idén voltam már több edzésen is, de egy verseny teljesen más érzést ad vissza…”

Cselőtei Patrik: „Nagyon jó volt, hiszen télen nem volt erre lehetőségem. Rengeteget gyakoroltam szimulátoron, beneveztem versenyre is, de internetes gondok miatt végül nem tudtam elindulni egyiken sem. Ezt követően Apuval együtt építettük az autót, de gyakorolni sajnos nem tudtam. Hagy ragadjam meg az alkalmat és hagy gratuláljak itt ezúton még egyszer Bognár Barnabásnak a győzelemhez.”

 

A profik első versenyére sem kell már sokat várni, hiszen 2020. július 17-én és 18-án a Rabócsiring újra tőlük és a gyönyörű Ladáktól lesz hangos. Gyertek és akkor is tartsatok velünk!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ