Kristoffersson második világbajnoki címét nyerheti Austinban – FIA WRX

Kristoffersson második világbajnoki címét nyerheti Austinban – FIA WRX

MEGOSZTÁS

Johan Kristoffersson második egyéni világbajnoki címét nyerheti meg a Rallycross Világbajnokság első Egyesült Államok béli futamán a Texas Állam területén található austini Circuit of the Americas RX pályáján. A svéd pilóta rendkívüli teljesítménnyel áll a bajnokság élén, ugyanis a belga futam kivételével, valamennyit megnyerte.

A PSRX Volkswagen Sweden pilótája jelenleg 73 ponttal vezeti a bajnokságot. Amennyiben a futam végén nem lesz az előnye kevesebb, mint 60 pont – a 4 kvalifikációs futamból eljut az elődöntőbe és ott is pontokat szerez – második világbajnoki címét is megnyerheti a svéd pilóta.

Johan Kristoffersson: Mindig is azt mondom, hogy nem sokat gondolkodom a bajnokságon, igyekszem arra a futamra összpontosítani, amely előttem áll. Szerinted, van bárki is, aki ezt elhiszi? Őszintén szólva, igyekszem a legkevesebbet gondolni arra, hogy mi történhet, mi történik, ha ez meg az bekövetkezik. De amikor az edzőteremben vagy, vagy egy repülőn ülsz hosszú ideig, akkor a gondolataid elkalandozhatnak és természetesen egy kicsit gondolsz erre is – kezdte nyilatkoztát Kristoffersson. Ami nem fog változni az az én megközelítésem. Az rendben van, hogy a mögöttem lévő srácok előtt van némi előnyöm, így talán megengedhetek magamnak egy kicsivel több kockázatvállalást. De! Szeretnék tisztán versenyezni, kimaradni a csetepatékból, és azt csinálni, ahogy felépítettük a taktikánkat. Az amerikai verseny nagyon izgalmas lesz, már alig várom, hogy megérkezzünk és megnézzük a pályát, látva, hogy mi vár ránk.

A kvalifikációs futamokat élőben kövesd majd oldlunkon!

A Q1 rajtrácsa:

Pályarajz:

Fotók: FIAWorldRallycross.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ