Kovács Bálint újabb bravúrja, utcai pályán is a dobogón

Kovács Bálint újabb bravúrja, utcai pályán is a dobogón

MEGOSZTÁS

A H-Moto Team 16 éves tehetsége élete első utcai versenyein mindkétszer a második helyen zárt Schleizben, az IDM Suzuki Cup 2018-as sorozatának legutóbbi állomásán, míg csapattársa, Györfi Alen duplázott az Alpok-Adria Sorozat rijekai versenyhétvégéjén

 

A H-Moto Team ifjú tehetsége ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki Cup sorozatában állt rajthoz, és kiválóan helyt állt eddigi pályafutása első utcai viadalán. Kovács Bálint a negyedik helyről rajtolva végül mindkétszer a második helyen végzett, és az itt szerzett 40 pontjával továbbra is megtartotta az esélyét annak, hogy megnyeri a sorozat összetett bajnoki címét. Akárcsak az Alpok-Adria Sorozat Superstock 600-as kategóriában versenyző csapattársa, Györfi Alen, aki Rijekában mindkét futamon a legjobbnak bizonyult.

 

Úgy tűnik, lassan teljesen mindegy lesz Kovács Bálint számára, hogy ismerős vagy számára ismeretlen pályán versenyez, hiszen idei teljesítményével egyértelműen igazolta, hogy a gyorsasági motoros sportág egyik legnagyobb hazai ígérete. A H-Moto Team 16 éves versenyzője ezúttal az IDM Suzuki Cup sorozatában ült motorra, melyben a fiatal motoros teljes szezont fut. Schleizben ráadásul Bálint eddigi pályafutása első utcai versenyét is sikerrel teljesítette, és ismételten bebizonyította, hogy igenis a legjobbak között van a helye. A fiatal motoros, ahogy ismerkedett a körülményekkel, úgy gyorsult folyamatosan, és az időmérőn már a negyedik legjobb időt érte el. A futamokon aztán még ezt a teljesítményét is sikerült felülmúlnia, hiszen mindkétszer második lett, így a megszerzett 40 pontjával továbbra is harcban áll első évében a sorozat összetett bajnoki címéért.

„Nem tagadom, ez a hétvége talán az év legnehezebb versenyét hozta számomra. Minél gyorsabban kellett a pályát megtanulnom, és azzal a céllal vágtam neki a hétvégének, hogy a lehető legkevesebb pontot bukjam az összetett elsőségért folytatott küzdelemben a fő riválisommal szemben. Minden felmenetelkor sikerült gyorsulnom, és egyre jobban éreztem magam az utcai pályán. Már a második időmérőn érzetem, ahol végül negyedik lettem, hogy odaérhetek akár a dobogó tetejére is, ám végül a maximumot kihozva magamból végül mindkétszer másodikként intettek le. Ez a negyven pont nagyon sokat ér, hiszen egyrészt esélyem maradt az összetett sikerre, másrészt a hátralévő versenyek helyszínein már mentem korábban, így ismerem a pályákat” – mondta Kovács Bálint, aki legközelebb a Magyar Bajnokság hungaroringi fordulóján gurul pályára.

A H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen nagy reményekkel várta az Alpok-Adria Sorozat újabb hétvégéjét. Alennek tökéletes hétvégéje volt, hiszen nemcsak a pole pozíciót szerezte meg, hanem mindkét futamot megnyerte, így megkezdheti ezzel a duplázással a nagy hajráját a Superstock 600-as kategória bajnoki címéért.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ