Kötelező gyakorlat

Kötelező gyakorlat

MEGOSZTÁS

Strider_Parádsasvár 

Overdose Racing Team – 33. Mátrai Hegyiverseny, Parádsasvár, 2016. július 16-17.

Strider Zoltán, Mitsubishi Lancer Evo IX

Mikor meghirdették a 33. Mátrai Hegyiversenyt, nem is volt kérdés, hogy Strider Zoltán is rajthoz fog állni a legendás futamon. Az Overdose Racing Team pilótájának nem volt ismeretlen a terep, hiszen a gyorsasági szakágban évekig autózott ezen a pályán. A július 16-17-ei versenyhétvége kiváló lehetőség nyújtott Stridernek a Mitsubishi tesztelésére a téttel járó Székesfehérvár Rallye előtt. (Fotó: Sári Péter)

Strider Zoltán: A rally előtt 5 évet versenyeztem a gyorsasági szakágban is, ezért úgy éreztem, kötelező nekem is részt vennem az újjáéledő hegyiversenyen. Régen a kedvenceim közé tartozott ez a pálya, hiszen igazi átmenet a pályaversenyzés és a rally között. Nyolc év után élmény volt ismét itt, a Mátrában versenyezni, a javításoknak köszönhetően most már EB futamhoz is ideális körülmények között. Külön élmény volt az is, hogy ismét – mondhatni – hazai pályán versenyeztem, ugyanis a helyszín nagyon közel van a lakhelyemhez, a családom mellett több barátom is kijött szurkolni.

Trabanttal háromszor, valamint BMW-vel egyszer vettem már részt a felfutón, de most úgy gondoltam, a Mitsubishis szereplés most ideálisabb lenne. Jövő hétvégén ugyanis újabb megmérettetés vár ránk a Székesfehérvár Rallye keretein belül, a hegyiverseny pedig kitűnő alkalmat biztosított arra, hogy teszteljünk, és visszarázódjunk a ritmusba. Az utolsó versenyünk óta ugyanis nagyon sok idő eltelt: legutóbb Szombathelyen, május 20-22-én autóztunk a Mitsubishivel. Sokakkal ellentétben én pont emiatt örültem az esőnek is, ugyanis még soha egy métert sem tettem meg az autóval vizes aszfalton. Most legalább már ebben is van tapasztalatom, amit biztosan kamatoztatni tudok majd a jövőben.

Habár számunkra elsősorban ez egy teszt volt, az időeredményünkre így sem panaszkodhatunk. A Zengő Motorsportos Nagy Norbi és Turán Frigyes mögött, a 3. helyen végeztünk a kategóriánkban, az abszolút értékelést tekintve pedig 7.-ként zártuk a futamot.

Nem pihenünk sokat a hegyiverseny után, hiszen július 29-31-én már Székesfehérváron van jelenésünk, az ORB mezőnyében. Igaz, hogy eléggé besűrűsödött így a program – és ez lesz a jellemző az év második felére is –, de az biztos, hogy ennek köszönhetően egyáltalán nem fogunk kiesni a ritmusból.

Strider_Parádsasvár2

A bajnoki forduló előtt tervezünk még egy nagyobb tesztet Velenczei Ádámékkal, hogy maximális felkészültséggel állhassunk oda a rajtba. A jó hangulatú versenyzés mellett pedig célunk lesz, hogy dobogóra állhassunk a 14-es kategóriában.

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ