Eső után olasz csizma… Gp2 főverseny!

Eső után olasz csizma… Gp2 főverseny!

MEGOSZTÁS

Nyugodt harcot, taktikai csatákat hozott a Gp2 szombati főversenye a Hungaroringen, amely a széria léptékét ismerve majdhogynem eseménytelenül alakult. Versenybeszámolónk.

gaslywin

A leszakadó ég, a fülledt és párás meleg embert próbáló versenyt jelzett előre. Nehéz volt megfelelően managelni a gumikat, ám ez a tegnapi remek kvalifikációt bemutató Prema különítménynek simán sikerült. A Hungaroringen már lassan hagyománnyá váló felvezető, formációs körök tömkelegével indult el a verseny, a Forma 1 kvalifikációja miatt egyébként is csúszó főfutam még egy kis késést összeszedett.

A rajtot jól elkapó Pierre Gasly egyből nagyobb előnyt tudott kiautózni, őt követte csapattársa,a Sirotkin mellett ellépő Antonio Giovanazzi. Teltek múltak a percek, a játékból hamar kiszálló Sean Gelael után már csak Mitch Evans képviselte tovább a Campos-os színeket, mint utólag kiderült, nem is rosszul, elcsípve a tizedik, utolsó pontszerző helyet. A legboldogabb talán Raffaele Marciello lehet, aki remekül tartva magát, egyik legtovább húzva a kiállást jó taktikusnak bizonyult, és ezzel kis híján a dobogóra is esélyes volt, ami ezúttal elmaradt.

gasly

Viszont nagyon úgy tűnik, hogy a több szériában már eddig is domináns Prema más ligában játszik. A kötelező kiállás végeztével visszatérő párosuk elementáris erővel darálta be a mezőnyt, és miután a legtovább boxutcai látogatásukat húzók is elfogytak előlük, nyilvánvalóvá vált, hogy ezt a győzelmet már semmi nem veszélyezteti. A legfőbb csaták a középmezőnyben dúltak, ahol szintén nem történt kiugró elmozdulás az előző napi kvalifikációhoz képest. Jordan King, a Racing Engineering pilótája végzett a nyolcadik helyen, ami a fordított rajtrácsnak köszönhetően a következő versenyen pole pozíciót ér, mellőle csapattársa, Norman Nato indulhat az első sorból! A mostani, hangsúlyosan nyugodt futam könnyed Prema sikere után a holnapi sprintverseny a várható esővel még tartogathat érdekes dolgokat!

podium

Eredmény:

race 1

Folytatás délelőtt tízkor, találkozzunk a helyszínen, vagy kövessétek az M4 sport Gp2 közvetítését!

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ