Klauszék nyerték a Mikulást!

Klauszék nyerték a Mikulást!

MEGOSZTÁS

A 27. Mikulás Rallyt – Pirelli International Gravel Cup #4. futamát – a Klausz Kristóf – Papp Tamás kettős nyerte az Eric Cais – Bacigál Igor cseh/szlovák páros előtt. A harmadik helyen a Németh Gábor – Németh Gergely duó fejezte be a veszprémi versenyt.

1. Klausz/Papp – Škoda Fabia Rally2 evo 53:02.8
2. Cais/Bacigál – Škoda Fabia RS Rally2 +0.4
3. Német/Németh – Škoda Fabia RS Rally2 +22.6
4. Fekete/Koronczai – Škoda Fabia R5 +34.1
5. Sasa/Ollé – Škoda Fabia R5 +56.1
6. Kovács/Istovics – Hyundai i20 N Rally2 +1:58.4
7. Csucsu/Palotai – Toyota Hilux +2:09.9
8. Miklós/Horn – Bedu SXS X3 +2:30.0

Nyilatkozatok a verseny végén:

Klausz Kristóf, Papp Tamás (Ŝkoda Fabia Rally2 Evo): „Titkon reméltem a győzelmet, de a harmadik-negyedik gyorson azért nagyon kellett sietnem. Amit ezeken a szakaszokon behoztunk, arra az utolsón még rá tudtunk tenni egy kicsit, így lett az igazi. Az autón lesz mit fényezgetni, javítani, de amúgy nagyon elégedettek lehetünk. Nagyon vártam már erre az eredményre. Azt gondolom, a veszprémi pályákon mindig megvolt a tempónk, mindig siettünk, de sosem jött ki a lépés, ez kellett azért idénre. Egy perces hátrányból fordítottunk, a harmadik gyorstól folyamatosan támadtuk az elsőket.”

Erik Cais, Igor Bacigal (Ŝkoda Fabia RS Rally2): „Nem éreztem komfortosnak a gumikat a harmadik szakaszon, ennek ellenére amennyire tudtam, nyomtam a gázt. Teljesen mások voltak a körülmények és az érzéseim is, mint reggel. A negyedik szakasz jó volt, bár akadt némi problémám az ablaktörlővel. Az utolsón csak nyomtam a gázt, de a helyi hős jobbnak bizonyult, ezúton is gratulálok neki. Nagyon jó, hogy Igor diktálja nekem az itinert, mert magabiztos, hiszen itt is otthon van. Sokat segít, hogy ő magyarul is beszél és nagy tapasztalata van ezeken a pályákon. Ez jövőre a Rally Hungary-n nagyon jól jön majd.”

Német Gábor, Németh Gergely (Ŝkoda Fabia Rally2 Evo): „Várható volt, hogy a nagy murva- és Eb-menők gyorsabbak lesznek ilyen körülmények között, de összességében nem lehetünk elégedetlenek. Nagyon örülünk, hogy végül sikerült bejönnünk a harmadik helyre. A körülmények önmagukért beszéltek, ilyen nagy dagonyában még nem volt alkalmam versenyezni, főleg egy új autóval. Most több mindent is szem előtt kellett tartani: hogy
épségben maradjunk, és hogy valahogy célba is érjünk. Nem volt egyszerű feladat, még nem is igen jutott el a tudatomig ez a harmadik hely. Nagy küzdés volt itt a végén, el is fáradtunk,
de minden jó, ha a vége jó.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ