Kalle Rovanperä bizakodva várja a mexikói futamot

Kalle Rovanperä bizakodva várja a mexikói futamot

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship / Round 02 / Swedish Rally / February 13-16, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

A Toyota Gazoo Racing World Rally Team 19 éves finn pilótájának neve mellett 30 megszerzett világbajnoki pont szerepel eddig, amivel két futam után – Monte, Svéd Rally – a 4. helyen áll a pilóták pontversenyében. Rovanperä 19 évesen és 139 naposan a sportág legfiatalabb dobogósává vált második WRC a Svéd Rallyn, úgy, hogy megnyerte a Wolf Power Stage-t is. Első murvás futamára készül, miközben nagyon bizakodó a finn pilóta.

Kalle Rovanperä – #69 Toyota Yaris WRC – A mexikói futam előtti spanyolországi teszten próbáltam ki először a Yaris WRC-t murván, úgy érzem sikerült eredményesen alkalmazkodni ehhez a felülethez. Több jó beállítást is sikerült kipróbálnunk és szerintem sikerült jó kompromisszumokat találnunk. Két évvel ezelőtt már versenyeztem a Mexikó Rallyn, amelyen a legnagyobb nehézség a nagy tengerszintfeletti magasság, amihez hozzá kell igazítanom a vezetési stílusomat. A svéd futam nagyon kedves a számunkra, de azt gondolom, hogy a mexikói futam lesz az egyik legnehezebb futam az eddigi tapasztalataim alapján, de majd meglátjuk, hogy mire leszünk képesek.

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ