Jánosáék összkerekesben

Jánosáék összkerekesben

MEGOSZTÁS

janosamikulaselott

Hátsókerekes, elsőkerekes… és most összkerekes. A Jánosa Ákos – Brunekker Árpád kettős kíváncsiságból a Mikulás Ralin egy Subaru Imprezával fog versenyezni. A murvát szeretik, már csak az új technikával kell megbarátkozniuk.

„A Mikulás Ralira készülünk, és a választásunk egy összkerekes Subaru Impezára esett, mert olyan kézenfekvő volt, hogy kipróbáljuk. A murva meg a kedvencem lett, annak ellenére, hogy több aszfaltos futam szokott lenni. Eredményesebb is voltam murván, meglátjuk mennyire élvezetes egy ilyen versenyautóval menni. Ez csupán kíváncsiság. Mentem már hátsókerekessel, elsőkerekessel, de az összkerék eddig kimaradt, most viszont adódott egy ilyen lehetőség, hát miért ne próbálnánk ki. Nem a komoly eredményekért fogunk harcolni ezzel az autóval, mert a célunk csupán annyi, hogy megtapasztaljuk, milyen egy ilyen kocsival menni. Illetve, ha tetszeni fog, akkor évről évre a Mikulás Rali szólhatna arról, hogy egyre komolyabb összkerekesbe beülnénk. De ez a jövő zenéje, jelenleg az első lépcsőfoknál tartunk. Az elsőkerekesek maradnak a ralibajnokságban, de kikacsingatni jó lesz ez a Subaru most. Semmi értelme nem lenne beülni elsőre egy erősebb kocsiba, amíg nulla a tapasztalatunk. Egy centit nem mentünk még az autóval, majd holnap tesztelünk. Azt, hogy mennyire fogunk látványosan vagy gyorsan menni, az a jövő zenéje. Van versenykilométer a kezemben-lábamban, de hogy ez mire lesz elég ezzel az autóval… meglátjuk. Ez csak egy újabb kihívás a számunkra, amit csupán a kíváncsiság vezérel” – mondta Ákos.

„Mivel szeretjük a murvát, úgy döntöttünk, hogy beülünk egy Subaruba, úgyis mentünk már mindennel, csak ilyennel nem. Most nem az idővel fogunk harcolni az tuti, viszont annál inkább saját magunk szórakoztatása lesz a cél. Üléspróbánál óriási meglepetés volt, hogy anno az volt a gondom, hogy milyen kicsi a Citroen… hát csak úgy elmondom, hogy a Citroen ehhez képest belülről limuzin – nevet Árpi. Voltunk már máskor is Mikulás Ralin, nem lesznek újak szerintem a pályák, legfeljebb az irány változhat. Egyikőnk sem versenyzett még összkerekes autóval, de majd most fogunk. Teszt után írnunk kell egy jó itinert, amivel letalálunk a pályáról, de élvezetre szeretnénk menni, nem életre-halálra. Ezek csak szárnypróbálgatások. Reméljük nem hagy minket cserben sehol a kocsi, mert már túl hideg van ahhoz, hogy a pálya széléről nézzük a többi versenyzőt. Biztos jó kis hétvége lesz, és csak nem viccel meg minket a technika ördöge. A murvával nem lesz gond, mert bírjuk, a kocsit pedig meg kell szokni. Nekem kimondottan felüdülés lesz ez a futam, mert kicsit már lazább lesz ez, mint a bajnoki címre való hajtás” – ecsetelte Árpi.

Reklámpartnereink:

MAGreen Kft. – Professzionális terményvédelem; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Alga ’93 Kft. – Vas, színesfém hulladék felvásárlás; Global Roll Kft. – LFP, Plotter papírok, médiák tekercsben; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Kamiker Kft. Nyomda; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem; Automobile France Kft. Francia autóbontó; HK Trans Kft- Ömlesztett áruszállítás,; V-System Tam – Informatika; TÉTÉNY – KER – Épületgépészet, HSC Motor Kft – Gépberendezések, ECS HUNGARY KFT – Amalidó Bánka Transport – Közúti árufuvarozás; Mazzini Csomagolástechnika; Via-Nortonia Kft.; Branko Pénzügyi és Számviteli Kft.; Soft Consulting Hungary Zrt. – BaBér bérügyviteli programrendszer; Várkörnyéke Kft. – Építőipari kivitelezés; Artiger Kft. – Töltőállomás üzemeltetés; Gyopár 2000 Kft. – Fémmegmunkálás; Kállai Group Kft. – Építőipari kivitelezés;

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Petrol Maniacs Team

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ