HunGarian Baja – szépszámú magyar induló

HunGarian Baja – szépszámú magyar induló

MEGOSZTÁS

Tegnap délután kezdetét vette a HunGarian Baja, ahol az autós-motoros világkupás küzdelmek mellett az IOBC-sorozat (International Open Baja Challange) magyar motorosai és side by side versenyzői is teljesítették az első, bemelegítő szakaszt.

Valóban csak ráhangolódásról beszélhetünk, hiszen a mai mért szakasz több száz kilométerével ellentétben szombaton csak egy rövidke, mindössze 11 km-es szuperspeciál várt az IOBC-s pilótákra. A buggy-k mezőnyében ez legjobban a Kovács György – Takács Antal párosnak ízlett, a HunGarian Baja-n másodjára elrajtoló fiúk összetettben a negyedik helyről várhatják a folytatást. A jókedvű srácok elsődlegesen célba szeretnének érni, de titkon azért egy dobogóban is reménykednek. Mögöttük Jobbágy Ákosék és Gyimóti Péterék fértek be a népes mezőny első tíz versenyzője közé, ám ezen sorok születésekor a veszprémi térségben komoly vihar van készülőben – ez pedig alaposan felboríthatja ez erőviszonyokat. A motorosok között is.

Hodola Richárd ezúttal a világkupába nevezett, és a hetedik helyről várja a folytatást, az igazán keménynek ígérkező vasárnapot. Ám legtöbb hazai kétkerekűt szintén az IOBC sorozatban kell keresnünk, hiszen a három pilótát felvonultató Laller Racing Dakar Teamen (Horváth Lajos „Laller, Kárpáti Péter, Pajer Csaba) kívül még két másik magyar indulót is találhatunk, Klíma Gábor és Jager Norbert személyében. Utóbbi versenyző a harmadik helyről várja a vasárnap reggeli rajtot, őt követi a versenyt szintén az első tízből folytató Horváth Lajos.

Mindösszesen egy nap és 410 kilométer legyőzendő táv – ez a párosítás sok mindenre lehetőséget teremt. Hogy aztán a bevállalós, sietős spílereknek áll majd a zászló, vagy épp ellenkezőleg, a türelmes és rutinos versenyzés lesz a kifizetődő? Vasárnap este erre a kérdésre is választ kapunk.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ