Hellas Rally – Közel a vége

Hellas Rally – Közel a vége

MEGOSZTÁS

A végéhez közeledik a Hellas Rally, ennek megfelelően a rendezők gondoskodtak arról, hogy az elmúlt két napban ne unatkozzanak a versenyzők. Horváth Lajos és Kárpáti Péter állnak és teszik a dolgukat, de a mezőnnyel együtt ők is fáradnak. Beszámoló következik.

Horváth Lajos rutinos róka, jól tudja, hogy a tereprali sava-borsa nem a sebességmámor, sokkal inkább a kitartás, és a monotonítással szembeni ellenállás. Nem kivétel ez alól a Hellas Rally sem:

„Összefolynak már a napok, és a szervezők gyakran változtatnak az előzetes kiíráson, ez sem könnyíti meg a dolgunkat. A pénteki nap lényeges történései közé tartozik, hogy a nap elején módosították a gyorsot, kivették a mélyhomokos tengerparti menetet, valamint az is, hogy a levezető etapon kaptam egy defektet. 120 kilométert „kuka” gumin kellett megtennem visszafelé, de Péter elkísért, így nem egyedül kellett szenvednem.

A szombati rajtunkat előrébb hozták, így éppen csak odaértünk, de más csúsztatás is történt. Az elején 75 kilométert mentünk egy patakmederben fák között, ami nagyon izgalmas rész volt. Ezután 50 km etap következett, majd elértünk a nap csúcspontjára: 116 kilométer mért szakasz várt ránk nehéz navigációval, majd újabb etap következett, ezúttal már hegymenetben. A harmadik mért szakaszt végül törölték egy motoros balesete miatt, a mezőnyt pedig visszatereltek a bázisra. Mindenki fárad, sok a baleset, sokan kicsúsznak és elesnek. Holnap a tengerparton zárjuk a versenyt, kíváncsian várom, mennyire fognak bennünket megdolgoztatni a görögök.” – összegzett Horváth Lajos, akit az alábbi videóra kattintva láthattok.

Kárpáti Péter folyamatosan komoly tapasztalatokkal gazdagodik, hiszen a görög verseny Európában az egyik legkeményebb kihívás, Peti pedig kevés nemzetközi rutinnal a háta mögött csapott bele a lecsóba:

„Nagyon egyformák a napok, és ahogy Lajos is mondta, sokat változtatnak a szervezők. A pénteki napom jól sikerült, zárásként csapatmunkában bekísértem Lallert. A tegnapi első két szakasz is jó volt, de már kezdem érezni a tagjaimban és mentálisan is a fáradtságot. Ez leginkább a navigációban volt tetten érhető: idáig majdnem tévedésmentesen sikerült mennem, most viszont voltak érdekes szituációk.

Csökken a koncentráció, az ember pedig elkezd magában kételkedni, holott lehet, hogy jó irányba tart. Összességében nem zártam rossz napot, de annak örültem, hogy az utolsó szakaszt nem kellett megcsinálnunk. A megterhelés mértékét jól mutatja, hogy amikor a baleset miatt várakoztunk, a fele társaság majdnem bealudt. A nagy rohanás közepette még enni sem jutott idő, így nem bánom, hogy a zárónapra történő felkészüléssel, és pihenéssel tölthetjük a szombat estét” – zárt Péter.

Vasárnap egy rövidebb szakasszal zárul a Hellas Rally, Horváth Lajos és Kárpáti Péter a középmezőnyben várják a befejezést.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ