Gyönyörű, de könyörtelen verseny

Gyönyörű, de könyörtelen verseny

MEGOSZTÁS

Szeptemberben két egymást követő hétvégén méretik meg magukat az LPWMSport versenyző valamilyen nemzetközi versenyen, aminek része a Mitropa Rally Kupa is. Múlt héten Szlovéniában a Lovász Pál – Kürti Tamás duó és a Tábori Ákos – Nagy Brigitta páros versenyzett, míg ezen a héten Olaszországban az ifj. Kanyik Antal – Kulcsár Dániel egység száll csatába.

Múlt hétvégén Szlovéniában a Mitropa Kupa 7. fordulójában, a 8. MAHLE Rally Nova Gorica versenyen a Lovász Pál – Kürti Tamás páros a nagyon erős mezőnyben abszolút nyolcadik és Mitropa negyedik helyén ért célba. Nem volt ilyen szerencsés a Tábori Ákos – Nagy Brigitta duó, a verseny elején egy futómű hiba megállította őket.

„Nagyon tetszett a Skoda, ami remekül működött az egész versenyen, bár el tudtam volna könnyebb ismerkedési helyszínt is képzelni vele. Remekül éreztük magunkat, fantasztikusak voltak a pályák, Szlovénia pedig gyönyörű” – kezdte a verseny értékelését Lovász Pál, majd hozzátette. „Minden külföldi futamnak van valami sajátossága, itt a fehér aszfaltos és ritmusos pályákon kellett tapadást találnunk. Bár a tavalyi eredményünket nem tudtuk megismételni, de úgy érzem helyt tudtunk állni egy nagyon erős nemzetközi mezőnyben. Közel voltunk a rutinos Hideg Krisztiánhoz, akiknek ezúton is gratulálunk a bajnoki címéhez. Nagyon sajnálom a versenyzőtársaim baleseteit, mindegyik eset után közvetlen ott voltunk, amiben tudtunk segédkeztünk. Ez egy nagyon nehéz futam volt, ahonnan fontos pontokkal tértünk haza. Nova Goricába jövőre is visszatérünk.”

A Tábori Ákos – Nagy Brigitta versenyzőpárosunk műszaki hiba miatt kiesett a versenyből. A hibát egy futómű alkatrész anyagfáradása – törése okozta.

„Nagyon élveztük a pályákat és a környezetüket, de csalódott vagyok, hiszen az idők azt mutatták van mit keresnünk a 2WD Kupában. Az egyik jobbos kanyar után kitörött a kerekünk és neki csúsztunk a partoldalnak, ami ha egy tempós részen történik, nagyon baj is lehetett volna belőle. Gyorsan elfelejtjük a rossz érzést és előre nézünk” – tette hozzá Tábori Ákos.

A hétvégén folytatódik a Mitropa Rally Kupa, ahol a csapat szintén 2WD-ben érdekelt duója indul. Az ifj. Kanyik Antal – Kulcsár Dániel egység a 36. Rally Città di Bassano-n egy borzasztóan erős mezőnybe csöppen, a kategóriájában 25 páros indul majd. Anti tavaly ott volt Olaszországban, ahol a Mitropa 5. helye mellett megnyerte a Mitropa Light elnevezésű Kupát és a 2WD Kupában a dobogós harmadik helyet szerezte meg. Az idei évben hasonló eredménnyel biztosan beérnék a srácok.

Az LPWMSport Partnerei: CREDOBUS, Lisztes Trans Kft., KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Millers Oils, Expert Lajta Kft., Hankook Racing Tyres, Diesel DR, Total, Bus Center Kft., Hungarofék Kft., REDO Water Systems Kft., Kaláka Pincészet, B EURO CAR Kft.

ifj. Kanyik Antal partnerei: Exclusive Change, Exclusive Tours, Pentolt Kft., Kroon Oil, Elaforg 2000 Kft., Hidra Kft., 3D iClone, Kanyik Autószerviz, SRTeam, Atech Racing, Brian James trailers

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ