Gryazin autót vált Görögországban

Gryazin autót vált Görögországban

MEGOSZTÁS

Nikolay Gryazin a jövő hónapban megrendezésre kerülő EKO Akropolis Rally Greece (szeptember 9-12.) futamán  Volkswagen Polo GTI R5-sét egy Ford Fiesta Rally2-re fogja cserélni.

Gryazin eddig egy Volkswagen Polo GTI R5-össel versenyzett az idei szezonban a VW kiemelt támogatottjaként. Az orosz pilóta a múlt héten vasárnap a második helyen végzett a belgiumi Renties Ypres Rallyn, annak ellenére, hogy a szűk belga aszfaltcsíkokon nehéz hétvégét teljesített.

Az elmúlt években Gryazin ült már Hyundai i20 R5-ben és  Skoda Fabiát R5-ben is , idén egy  VW Polóba ült.

Elérkeztünk arra a pontra, ahol el kell döntenünk, hogy milyen irányba indulunk 2022-ben és a további években” – mondta Gryazin a wrc.com-nak. “Mivel a Polót már nem fejleszti a VW, úgy döntöttünk, hogy a következő évekre váltunk. Az egyik lehetőségünk az, hogy a Fiestával folytatjuk.”

Nagyon tetszett a Fiesta idei teljesítménye murván (és aszfalton is),szeretném kipróbálni, hogy meggyőződjek róla. Az M-Sport biztosítja számunkra az autót. Az ő szárnyaik alatt leszünk Görögországban, de továbbra is a Movisport versenyzőjeként.

Kihívás lesz, hiszen az autó és még a verseny is új lesz számomra. De készen állok rá, és alig várom, hogy harcba szálljak a többi gyors versenyzővel.

Gryazin egy erős, 10 autóból álló WRC 2 nevezésben szerepel a FIA Rally Világbajnokság kilencedik fordulóján, amely 2013 óta először tér vissza a naptárba.

A tabella első hármasa – Andreas Mikkelsen, Mads Østberg és Marco Bulacia – visszatér, miután kihagyták Ypres-t. Teemu Suninen és Martin Prokop is csatlakozik Gryazinhoz Fiestával, míg Georg Linnamäe is vált, aki a Polóját egy Fabiára cserélte.

Oliver Solberg a Hyundai új i20 N Rally2-jét vezeti másodszor, a Belgiumban eltöltött frusztráló hétvége után, Sean Johnston pedig egy Citroën C3 Rally2-vel tér vissza, miután Észtországban súlyos balesetet szenvedett. A kanadai Leo Urlichich teszi teljessé a kategória nevezőinek a sorát.

Dani Sordo visszatér a Hyundai felállásába.  A visszatérő görög futamon 11 db World Rally Cars szerepel a nevezési listán. A Toyota Gazoo Racing a szokásos kvartettjét indítja: Sébastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä és Takamoto Katsuta. Keaton Williams ismét Katsuta navigátora lesz, mivel Dan Barritt továbbra is lábadozik az Észt Rallyn elszenvedett sérüléseiből.

Dani Sordo visszatér a Hyundai Motorsport felállásába Thierry Neuville és Ott Tänak mellett. Sordo Borja Rozada-val nevezett, de várhatóan Candido Carrera debütál a jobb1-ben a spanyol pilóta mellett, mint új navigátor.

Adrien Fourmaux visszatér Gus Greensmith partnereként az M-Sport Ford csapatába, amely a görög Jourdan Serderidis csatlakozásával három Fiesta WRC-vel bővül.

A WRC3-ban is hasonlóan erős a nevezés. Tizennyolc versenyző szerepel a listán, élükön a sorozatot vezető Yohan Rossel és legfőbb kihívója, Kajetan Kajetanowicz. A további élmezőnyben szerepel még Fabrizio Zaldivar, Chris Ingram és Emil Lindholm.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ