Gp2 sprintverseny – pálfordulás Ausztriában!

Gp2 sprintverseny – pálfordulás Ausztriában!

MEGOSZTÁS

A Gp2 széria ausztriai fordulója, nemcsak remek nézőcsalogatóként teljesített, a hétvége két versenye alaposan felforgatta a bajnokságot is, összekuszálva az addig megismert erőviszonyokat. A kötelező kiállás nélküli vasárnapi etapot esős körülmények között tudta le a mezőny. Gp2 híreink:

jking

Biztonsági autó mögül indult a verseny, ahol a pár körös felvezetés utáni “repülőrajtot” jól kapta el Jordan King, a Racing Engineering fordított pole-ból induló pilótája. Három kör elteltével a szombati dobogós Sean Gelael vesztette uralmát versenygépe felett, és pördült meg, melynek hatására újból a safety car mögé sorakoztak fel az autók. Az újraindítás után Jordan King igyekezett meglépni, és mindezt sikeresen tette. Mögötte ádáz csata dúlt a megmaradt pozíciókért, amelyet még pikánsabbá tett az időközben elállni látszó eső, és száradó aszfalt. A kérdés már csak az volt, ki a kellően merész ahhoz, hogy lágy keverékre váltson a javuló kondíciók közepette. Artem Markelov elsőként lépte meg ezt a dolgot, Nicolas Latifinek ugyanez már nem sikerült, akaratlan újfent pályára hívva Bernd Maylander-t.

row

A sokadik restart után sem sikerült befogni senkinek sem Kinget, viszont Oliver Rowland nagyon szép versenyzéssel már a második helyért harcolt, amit végül megszerzett és meg is tartott a Dams-os Alex Lynnel szemben.

marc

Ám vélhetően nem a mai győztes adta a hétvége legnagyobb fricskáját, megtette azt helyette a mindkét futamon erősen teljesítő, ezáltal a bajnokság élére ugró olasz Raffaele Marciello, a Russian Time versenyzője! Sok pihenő ezúttal nem lesz, folytatás a jövő héten, az angliai Silverstone-ban!

 

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ