Dráma a Red Bull Ringen – Gp2 híreink!

Dráma a Red Bull Ringen – Gp2 híreink!

MEGOSZTÁS

Akkora küzdelmet hozott a Gp2 ausztriai fordulójának első versenye, olyan fordulatokkal, és annyi eseménnyel, hogy ember legyen a talpán, aki képes a történteket egyetlen cikkbe foglalni. Igyekszünk a lényegre szorítkozni, azok kedvéért, akik esetleg lemaradtak volna a szezon valószínűleg legizgalmasabb futamáról!

camp

Már a rajt sem ment könnyen, Sergio Canamasas nagyon mély féktávot igyekezett venni az első kanyar előtti helyezkedésben, vesztére. Két autót rögtön “magával vitt”, egyet durván lekoccolva, Nabil Jeffrit pedig kiütve – és egy safety car fázist előidézve. A rajt krónikájához hozzátartozik, hogy az időmérő edzést megnyerő Sergey Sirotkint Antonio Giovanazzi és Pierre Gasly is állva hagyta a startnál. Előbbi hamar az élre állt, és igyekezett előnyt kiépíteni, ami egy darabig működőképes taktikának bizonyult. Kisvártatva azonban Pierre Gasly befogta őt, és át is vette a vezető pozíciót. Ennek azonban nem sokáig örülhetett a francia, az eleredő esőben a slickeken versenyző fiatalember a kettes kanyarban kavicságyba dobta Dallaráját. Egy pár körön keresztül még normál mederben csordogált a futam, néhányan pedig elérkezettnek látták teljesíteni a kötelező boxkiállást, és feltenni az esőgumikat.

line

Ez az időszak rendkívüli, parázs csatákat hozott, a magukat lágy keveréken sem kímélő pilóták hajmeresztő előzéseket produkáltak, finomkodásnak, óvatosságnak nyoma sem volt. Marvin Kirchhöfer sem spórolt a technikával, az aszfaltcsík egyik legszűkebb, legkényesebb pontján fordult keresztbe, és ragadt be, teljesen eltorlaszolva szinte az egész kanyart. Közben Artem Markelov a kerékcseréje végeztével a boxutcából kifelé igyekezett, ám annak kivezető részénél megcsúszott, és érthetetlen módon ripityára törte autóját, egy rakás munkát adva a pályát felügyelő személyzetnek. És ha mindez még nem lett volna elég, akkora felhőszakadás érte el a pálya területét, hogy a versenybíróság jobbnak látta felfüggeszteni egy rövid időre a csörtét, így piros zászlóval ideiglenesen kiintették a fiúkat.

pitlane

A Markelov eset alatti SC fázisban, a futamot épp akkor vezető indonéz Philo Paz Armand egészen elképesztő “bravúrt” bemutatva megelőzte a mezőnyt a későbbiekben a boxutcába terelni igyekvő biztonsági autót…

Kisvártatva aztán folytatódott a show, miután Antonio Giovanazzi az újraindításhoz készülődve sebességben ragadt a boxkijáratban, a csapat tagjainak hatalmas tanácstalanságára. Ezzel tönkre is tette a hazai Rene Binder versenyét, aki csak percekkel később indulhatott el a mezőny után…

flag

Armand megkapta büntetését, a hirtelen élre keveredett Mitch Evans, Sean Gelael – Campos Racing Team duónak pedig megadatott a lehetőség, hogy egy komoly eredménnyel felejtessék az elmúlt idők gyengébb szereplését. Ez meg is történt, az újraindítás után megőrizte vezető pozícióját a Campos különítmény és a hátralévő tíz körben már nem adták ki a kezükből a sanszot.

Katt a képre!

race1

A futam leintése után is akadt még dolga a versenyigazgatóságnak, Gustav Malja-t és Sergey Sirotkint sújtották időbüntetéssel. Ennek hatására Jordan King ölébe hullott a holnapi fordított pole pozíció, lévén így a fiatal angol a 8. helyre ugrott, míg Nicolas Latifi pontszerzővé lépett elő.

Folytatás holnap délelőtt, 10:25 h-től.

 

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham / Andrew Hone / Steven Tee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ