Gp2 Európa nagydíj – jöhet egy “kis” izgalom?

Gp2 Európa nagydíj – jöhet egy “kis” izgalom?

MEGOSZTÁS

Megkezdődött a sokak által nagyon várt, egyszerűen csak varázslatosnak nevezett bakui pályán a Gp2-es azeri nagydíj, ahol az újonnan bevezetett pályák gyermekbetegségeit is átélte a tegnapi nap az F1 legfőbb utánpótlásbázisának mezőnye. A szabadedzésen még nem történt különösebb meglepetés, ám ahogy szokták mondani – ami késik, nem múlik…

racing

A bajnokságot jelenleg vezető, Norman Nato, a Racing Engineering pilótája volt a szabadedzés leggyorsabbja. A napos, szeles időben zajló edzésen a pályát megszokni igyekvő pilótáknak a szűk bukótereken, és kanyarokon kívül az itt-ott megjelenő, szálló szemét (avar, műanyagtasak…) is zavart okozott. A piros zászlós fázissal is tarkított edzés az alábbi eredménnyel zárult:

gpfree

Következett az igencsak kusza időmérő edzés, melyet két részben, több óra eltolódással tartottak meg, egy érdekes hiba miatt…

lynn

Alig kezdődött el ugyanis az etap, amikor piros zászlók jelezték, a pálya egy részén a kerékvetők módszeresen elmozognak, így a piszkos, poros, alul gumizott aszfalton kívül újabb kihívást diagnosztizáltak Charlie Whiting-ék – ez utóbbit már balesetveszélyesnek minősítette a helyszínre érkező technikai-döntéshozó személyzet. A kvalifikációt félbeszakították, és a Formula 1 második szabadedzésének végeztével folytatták csak tovább.

A nehezen alkalmazkodó mezőnyben Daniel de Jong, és Philo Paz Armand is a hármas kanyar bukóterében kötött ki, ám míg előbbi folytatni tudta a száguldást, az Indonéz Armand miatt újból meg kellett szakítani az időmérést.

gio

Az ezúttal már gyorsabb újraindítást követően Antonio Giovanazzi kapta el a ritmust legjobban, és az újonc Prema Power Team pilótája, maga is újoncként megszerezte a pole pozíciót.

gp2qual

A valószínűleg extra izgalmakat tartogató első verseny ma 10h-tól, az alábbi linken is látható, vagy a Duna tv-n a késő esti órákban, 22:50-től felvételről.

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ