Gp2 – csapatbajnok a PREMA!

Gp2 – csapatbajnok a PREMA!

MEGOSZTÁS

Ez a Gp2 hétvége maximálisan a két Prema pilóta csatájáról szólt, amely ugyan megfordult az előző álláshoz képest, ám még továbbra is minden nyitott a bajnoki küzdelemben. Gp2 híreink:

Természetesen ismét volt esemény gazdagon, ám a második verseny legfontosabb momentumának az újonc Prema csapatbajnoki címe nevezhető. Luca Ghiotto “árnyékában” remek versenyt futó Pierre Gasly – Antonio Giovinazzi kettőse bebiztosította elsőéves csapatának a sikert, amit nyugodtan nevezhetünk példa nélkülinek.

podium

Nem jellemző ugyanis a Formula 1 közvetlen előszobájának küzdelmeire, hogy egy azon melegében becsatlakozott, alacsonyabb szériából érkező csapat – ráadásul újonc pilótával a soraiban – megnyerje az istállók kiírását, és vezesse a bajnoki tabellát az utolsó forduló előtt.

Majdnem megfeledkeztünk Luca Ghiotto-ról, aki első versenyét nyerte meg a sorozatban, Raffaelle Marciello előtt. Utóbbi a második helyével abszolút életben tartja a bajnoki esélyeit, ugyanis ha esetleg a Prema osztaggal bármi történik, neki néz ki a lepattanó. Közel másfél hónap múlva kiderül, az Egyesült Arab Emírségekben, a csodálatos Yas Marina-n rendezett végső futamon.

Második verseny, eredmények:

race-2

Képek: Gp2 Media Service / Zak Mauger

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ