És akkor jött Sirotkin… Gp2 Hockenheim, híreink!

És akkor jött Sirotkin… Gp2 Hockenheim, híreink!

MEGOSZTÁS

A Hungaroringen gyors ütemben összecuccoló Gp2-es bajnokság a mai naptól már Hockenheimben tapossa a gázt, a versenynaptárba visszahozott német nagydíj keretein belül! A szabadedzéssel és a kvalifikációval elrajtoló hétvége már most is komoly izgalmakat tartogatott, hiszen melyik bajnokságban bevett gyakorlat az, hogy 14 versenyző van egy másodpercen belül? Gp2 híreink:

sirotkin

Kissé szeles, de kitűnő versenyidőt hozott a péntek Németországban, a Hockenheimringen, így semmi nem akadályozta a csapatokat az érdemi munkavégzésben. Az első edzés nyugodt keretek között, a már-már megszokott Pierre Gasly – gyűjtőnevén Prema Racing – dominanciával zajlott.

practice

Aztán a kvalifikációra felpörögtek az események, sokáig a Russian Time pilótája, Raffaele Marciello tűnt az erőmenőnek, majd természetesen megérkezett Gasly is, aki forgalomba kerülve, hatalmas elfékezés közepette futotta a mezőny leggyorsabb körét. Közben Giovanazzi is igyekezett, hogy utolérje Formula 1 aspiráns csapattársát, ám ő nem, Gasly viszont saját addigi legjobbján tovább javítva már-már a zsebében érezhette a pole pozíciót. Közben az ART Grand Prix Budapesten egyre jobban magára találó pilótája, Sergey Sirotkin végig a nyomukban ólálkodott, és két perccel az edzés leintése előtt – mikor már a Premás versenyzők a pitwall-ról figyelték az eseményeket – robbantott, és behúzta a nap körét, amivel ő indulhat a holnapi főversenyen az első helyről.

gas

Figyelemre méltó még Oliver Rowland ötödik pozíciója is, és persze a Gasly – Giovanazzi duónak sincs sok oka kesergésre.

qual

Folytatás holnap délután, kövessétek az M4 közvetítését, 15:40-től!

row

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ