Egyik szemünk sír, a másik nevet

Egyik szemünk sír, a másik nevet

MEGOSZTÁS

Negyedik helyen zárta a 26. Veszprém Rallye-t a Turán Motorsport párosa

Szombat este egy rajtsorrendet meghatározó kvalifikációs körrel vette kezdetét a Magyar Országos Rallye Bajnokság idei egyetlen murvás versenye, a Veszprém Rallye. A Turán Motorsport kettőse a szombati magabiztos győzelmét követően, a vasárnapi 9 gyorsasági szakaszból álló futamon a dobogóról épphogy lecsúszva a negyedik helyen végzett.

„A szombati kvalifikáció nagyon jól sikerült, összhangban voltunk az autóval és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis nyertünk, így mi választhattunk utoljára rajtpozíciót, ezért választásunk szerint vasárnap a 15. helyről vágtunk neki az összesen 125 kilométernyi versenytávnak, ahol már a kezdetektől technikai problémák nehezítették a versenyzésünket. Az első körben elszállt a szervó, de ezzel szerencsére nem veszítettünk sok időt, később azonban kicsit erőtlen volt a Fiesta. Hosszú szakaszokat kellett teljesítenünk, így kulcstényező volt a gumitaktika és az, hogy bírja az autó a megpróbáltatásokat. Összességében a végeredménnyel elégedettek vagyunk, hiszen a 7. helyről jöttünk fel a 4. pozícióba 2 gyorsági szakasz alatt” – foglalta össze hétvégi élményeit Bagaméri Laci navigátor

„Az utolsó kör miatt pozitív érzésekkel zártuk a Veszprém Rallye-t, ugyanis mindkét gyorsaságit megnyertük, sőt a jutaspusztai powerstage plusz pontjaival sikerült ellensúlyoznunk az addigi szakaszokon bezsebelt ponthátrányunkat is. Az előző körökben folyamatosan visszatérő technikai problémákkal küzdöttünk, az autó teljesítményével akadtak gondjaink, ami kicsit kizökkentett minket a megszokott ritmusból. A második körben nagyon elhúztak az előttünk autózó párosok, viszont a 3. etapra az autó is összeszedte magát és velünk volt a véghajrában” – mesélte Frici.

„A 3. körben sikerült jól reagálnunk a változó időjárási körülményekre, a frissítő eső nekünk is adott egy plusz energialöketet. Jó tempót autóztunk, élveztük a verseny végét. Mondhatjuk, hogy egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen ha az egész verseny alatt ilyen szépen megyünk, akkor felvehettük volna a kesztyűt az élmenőkkel, de így is értékes pontokat gyűjtöttünk és megyünk tovább gőzerővel. Bútor Robiéknak szívből gratulálunk, jó volt látni az örömüket, megérdemelt győzelem volt” – tette hozzá Laci.

A rali ob következő versenyét augusztus 23-25. között rendezik Ózd és Salgótarján környékén.

Turán Motorsport

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ