Egy szívdobbanásnyi különbség – Ogier-nek nem sikerült a szardíniai győzelem

Egy szívdobbanásnyi különbség – Ogier-nek nem sikerült a szardíniai győzelem

MEGOSZTÁS

Az M-Sport Ford World Rally Team világbajnoki címvédő párosának –  Sebastien Ogier és Julien Ingrassia – nem sikerült a győzelem, miután kevesebb, mint egy másodperccel alul maradtak az Ecoboost motoros Ford Fiesta  WRC-jükkel  a dobogó legmagasabb fokáért folyó csatában.

A verseny győztesének 3: 38:18.7 órára volt szüksége, hogy teljesítse a a futam 314.36 kilométeres távját.  Ogier és riválisa között mindössze 0.7 másodperc döntött. Lényegében annyi, mintha egy alkalommal az ötszörös világbajnoknak egyszer kihagyott volna a szívverése..

Az első percek letargiája után a francia pilóta nem volt elkeseredve. Étékes pontokat szerzett a futamon, illetve a Power Stagen is . A csatát elveszítette, de a bajnokság vége még messze van.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Poland (POL) – WRC 29/06/2017 to 02/07/2017 – PHOTO : @World

Malcolm Wilson – csapatfőnök :

Ez egy olyan nap, amelyre rali fanok nagyon sokáig emlékezni fognak. Csodálatos csata volt és fantasztikus élmény a rali sport számára. A futam zárónapján Sébastien fantasztikus teljesítményt nyújtott. Keményen állt a gázon és a legjobbját adta, de ma ez nem volt elegendő.

Most biztosan élvezni fogja a szünetet és biztos vagyok abban, hogy Ő és Julien is megerősödve fognak visszatérni. Hogy a szezon második felében mi vár ránk aztnem tudom, de folytatni szeretnénk a küzdelmet. Nyilvánvaló, hogy meg van a tempónk és ez egy remek motiváció a számunkra.

Sebastien Ogier #1 – Ford Fiesta RS WRC:

Nem érzem magam boldogtalannak a hétvégét követően. Mindent megtettem , amit csak tudtam, de azt kell mondanom, hogy nem voltam hajlandó olyan kockázatot vállalni, mint Thierry. Még mindig van min dolgoznunk, mivel itt,ott veszítettünk néhány tizedet – különösen a lassúbb, technikás szakaszokon. A hétvégén elért eredményünk a bajnokság szempontjában még mindig jó.

Félúton vagyunk. Még hat futam van hátra, de egy biztos következetesen erős teljesítményre van szükségünk. Nagyszerű kihívás lesz és élvezetes, de most itt az ideje a pihenésnek!

M-Sport Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ