Egy pótkerék három defekt

Egy pótkerék három defekt

MEGOSZTÁS

1s0a4796

A Mikulás Rali sosem volt egy egyszerű verseny.  Kurtos Robi és László István számára is feledhetetlen futam lesz, ugyanis annyi „ajándékot” kaptak menet közben, hogy nem győzték kapkodni a fejüket.

 

Robiék tisztában voltak azzal, hogy mint minden raliverseny, így a Mikulás Rali is hozhat jót és rosszat, de hogy ennyit, azt ők sem gondolták. Az első körön szinte semmi problémájuk nem volt, aminek annyira örültek, hogy a hármas szakaszon repültek is egy iszonyatosat, amit azóta már több videón is visszanéztek. Belülről élvezetes volt, de szerették volna, ha a szurkolók is kapnak valamit, ha már ebben a hidegben kimerészkedtek a pálya szélére.

Mivel a következő évben már mindenkinek benzinnel kell mennie, Robiék már most ki akarták próbálni, hogy mennyit vesz el a technikából, ha nem etanolt kap a kocsi. Nem igazán örültek neki, mert közel 15-20% visszaesést tapasztaltak. Persze jövőre mindenki ugyanezzel a feltétellel fog versenyezni, de jelenleg a Mikulás Ralin ez csak őket érintette. Ott, ahol etanollal még elbírta a másodikat, ott most egyessel tudtak csak menni. Ez még változhat, hiszen korántsem biztos, hogy elsőre tökéletesek lettek a beállítások. De a céljuk pont az volt, hogy megtapasztalják, mennyire változik a kocsi erőssége.

Pistivel elégedett volt Robi, mert szerinte senki nem tudja olyan szinten eltalálni a ritmust, mint ő. És itt nem arról van szó, hogy mennyire jó vagy rossz egy navigátor, hanem csupán annyi, hogy neki megfelelő, ahogy ő diktál. Persze nincs két egyforma navigátor azt tudjuk. Úgy lehet jól haladni, ha a pilóta a neki legmegfelelőbb időben kapja az információt. Ennek fényében versenyeztek és kifejezetten jót autóztak.

A második körben volt, ahol sokat kellett állniuk, mert sajnos beesett egy páros. Ez annyiban rossz, hogy mikor felpörögnek a srácok, a várakozás visszahúzza egy kicsit azt a lendületes autózást, ami előtte még megvolt. Mikor újra tiszta volt a pálya, és azt gondolták, hogy talán már semmi nem történik, kaptak egy defektet a negyedik gyorson. Vagy 2-2,5 km-t mentek defekttel, majd kicserélték a jobb első kereket. A körgyorson minden oké volt, de az utolsó szakaszon ahogy elrajtoltak, nem sokkal később kaptak egy újabb defektet. Robi érezte, hogy valami nagyon nem jó, és a megérzése nem csalt, volt egy bal első és egy bal hátsó defektjük. Így tették meg a maradék 4 km-t, de becsorogtak végül a célba. Összességében jól érezték magukat a Mikulás Ralin, mert ez számukra már csak egy bulifutam volt.

Reklámpartnereink:

Foam-System Kft. – Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; KZ Invest Kft.; North Racing Kft.; Rex Bau Kft.; Inter Cars Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ