Csak előre tekintenek – Hibján József – Szurovcsák István

Csak előre tekintenek – Hibján József – Szurovcsák István

MEGOSZTÁS

 A 23. HELL Miskolc Raliból sajnos csak két szakaszt tudott teljesíteni Hibján József és Szurovcsák István, mert elektromos gondjuk volt, amit helyben nem lehetett orvosolni. Nem nyalogatják a sebeiket, készülnek a Salgó Ralira.

 Mi történt veletek a harmadik gyorson?

– Egy elektromos probléma miatt nem tudtuk folytatni a versenyt. Alapjáraton ketyegett az autó, de nem reagált a gázpedálra, ezért kiállni kényszerültünk. Kicsit bosszantó, hogy ilyen apróságon múlt az első futamunk, de nincs időnk a sebeinket nyalogatni, készülni kell a következő versenyre.

Milyennek érezted egyébként a kocsit az első két szakaszon?

– Annak ellenére, hogy sajnos megállt az autó, teljesen elégedettek voltunk, mert elég jó időket autóztunk. Az első gyorson még fel kellett ébrednünk a téli álomból. A második szakaszon már jobban mentünk, bár ott volt egy kis időveszteségünk, mert becsúsztunk egy árokba, de még így is jó volt a részidőnk, mert abszolút harmadik helyen álltunk. Ezért is bánjuk, hogy kiestünk. Nyilván érződött a teszt hiánya is, mert végül csak nem tudtuk megoldani, hogy ott legyünk. Lelkesen vágtunk neki a harmadik gyorsnak, de közbe jött az elektromos gondunk, amit ott a helyszínen nem tudtunk orvosolni. A pályák nekünk tetszettek volna, de most csak ennyi jutott.

Mit szólsz a kategóriához?

– Jó lett volna megnézni, hogy hol végzünk ebben a nagyon erős mezőnyben, de ez most nem adatott meg, majd Salgón. Ismerem az összes versenyzőt, és nagyjából az autók képességeivel is tisztában vagyok, nem okozott igazából túl nagy meglepetést a végeredmény. Hasonló felállásra gondoltam, csak kár, hogy mi nem szerepelünk benne. A Rali2 ismét nagyon jó lesz, és aki az első hat-hétben ott lesz az már valami. Brutál jó kocsik, brutál jó pilótákkal. Óriási csatákra lehet majd számítani, ami szerintem mindenkit motiválni fog. Fel kell venni a tempót, és harcolni kell a pontokért.

Hogyan készültök Salgóra?

– Tesztelnünk kell most már minden verseny előtt. Pont azért, hogy kijöjjenek az ilyen apró hibái a kocsinak, ha vannak. Nem elég gurulni vele pár kilométert, szükség van arra a 40-50 kilométerre ahhoz, hogy ha valami gond van, javítható legyen az éles csata előtt. Ha már ennyi pénzt és energiát fektetünk ebbe az egész autóversenyzésbe, akkor ne egy párszázas dolgon ússzon el egy versenyünk. Azon leszünk, hogy ismét átnézzük a kocsit, és újult erővel vágunk neki a Salgó Ralinak.

Reklámpartnerünk:

Cornexim Kft., Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; BRT Média Kft.; ABT Roll Kft.;

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Máté Zsolt /RVO

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ