Bútor nyert Veszprémben ,Vincze kiesése ellenére is vezeti a bajnokságot

Bútor nyert Veszprémben ,Vincze kiesése ellenére is vezeti a bajnokságot

MEGOSZTÁS

A Bútor Róbert – Tagai Róbert nyerte a 26. Veszprém Rallyt. A futam egyik legnagyobb vesztese az összetett éllovasa Vincze Ferenc – Bacigál Igor kettős volt, akik a második gyorson kiállni kényszerültek egy defektet követően. A dobogó második fokára Hadik András, míg a harmadik fokára Balogh János állhatott fel. A bajnoki pontvadászat élén álló Vincze mögött besűrűsödött az élmezőny.

26. Veszprém Rallye 2019 végeredménye:

1. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5)    1:02:46.6 ó
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5)       +17.5 s
3. Balogh János, Holczer Dániel (Ford Fiesta R5)          +24.4 s
4. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5)       +40.9 s
5. Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroen C3 R5)         +54.2 s

Teljes ereménylista itt

Verseny végi nyilatkozatok:

Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5): „Nagyon vártam már ezt. Nem gondoltam volna, hogy abba kell hagyjam a versenyzést ahhoz, hogy abszolútban megnyerjek egy Veszprém ralit, sőt úgy, hogy végig vezessem a rajttól a célig. Nagyon nagy öröm számomra, főleg úgy, hogy valószínűleg csak ezen az egy versenyen indulunk ezzel az autóval meg majd a Mikulás ralin, ami viszont nem az országos ralibajnokság része. A szerencse velünk volt, a csapatom tökéletes munkát végzett, a navigátorom tökéletes volt, minden összejött, nagyon jólesett ez a győzelem. Már nagyon sok Veszprém ralin voltunk esélyesek a győzelemre, de mindig valami közbejött, most nem, ezért csak a célban hittem el, hogy nyertünk.”

Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5): „Székesfehérváron rosszul voltam, hogy csak második lettem defekt miatt, most ennek a második helynek alapvetően örülök, mert kicsit az ölünkbe hullott, mert Balogh Jani defektet kapott. Veszprém ralin már nagyon régóta nem értem normális helyen célba, úgyhogy igazából örülünk.”

Balogh János, Holczer Dániel (Ford Fiesta R5): „Ma jól mentünk, jól éreztük magunkat, működik az a koncepció, amit kitaláltunk. Technikailag fel tudunk nőni ehhez a Skodához, versenyben tudunk lenni a srácokkal, ami egy jó érzés, függetlenül attól, hogy murván megyünk. Sok jó élményünk volt a nap folyamán.”

Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5): „Ezt az utolsó kört lemásolhattuk volna egész nap. Egész nap volt egy műszaki problémánk, ami ugyan nem oldódott meg, de úgy gondolom, hogy ezekre a nedves körülményekre nagyon jók a gumijaink, és ennek köszönhető, hogy meg tudtuk a srácokat verni. Azért haragszom magamra, mert valószínűleg a meleg körülmények között a guminyomásokat elszúrtam, és ezzel megöltük az abroncsokat. A végén már nem nagyon tudtunk fékezni, sokba került.”

Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroen C3 R5): „Nagyon kalandos volt az utolsó kör, mert a nagylőtéren a pálya kétharmadánál a szakadó esőben elment az ablaktörlőnk. Próbáltan ennek ellenére keményen lejönni. Azt mondom, hogy teljesen elégedettek lehetünk. Első versenyünk volt murván, az első körben óvatoskodtam, aztán ütöttük-vágtuk, ami meghozta az eredmény. Az előző évek kudarcai után végre itt vagyunk a Veszprém Rallye céljában.”

A versenyzői nyilatkozatok forrása: https://www.veszpremrallye.net

A bajnokság állása:

1. Vincze Ferenc 111 p
2. Balogh János 78 p
3. Turán Frigyes 74 p
4. Velenczei Ádám 63 p
5. Hadik András 58 p
6. Bútor Róbert 34 p

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ