Bódis Ricsi: pole pozíció, pályacsúcs és egy sajnálatos bukás

Bódis Ricsi: pole pozíció, pályacsúcs és egy sajnálatos bukás

MEGOSZTÁS

A 220 Volt H-Moto Team versenyzője másfél körrel a vége előtt vesztette el a dobogót a Magny-Cours-i hétvégén a Superbike-vb betétsorozatában, az EJC-ben

bodis_ricsi1Minden adott volt az újabb nagy sikerhez Magny-Cours-ban a múlt hétvégén a 220 Volt H-Moto Team versenyzője, Bódis Ricsi számára. A 22 éves magyar motoros pályafutása első pole pozícióját szerezte meg a Superbike-vb betétsorozatában, az EJC-ben, majd a versenyen másfél körrel a vége előtt pályacsúcsot motorozva még a második helyen száguldott. És ekkor elment a Honda eleje, és az újabb pódium helyett jött a sajnálatos kiesés. Bódis Ricsi már előre néz, és bízik abban, hogy a jerezi szezonzárón ott állhat majd a dobogón.

bodis_ricsi2A formáját tekintve benne volt a levegőben, hogy Bódis Ricsi képes lesz túlszárnyalni a németországi Lausitzringen nyújtott teljesítményét, amikor a 28. helyről indulva átkígyózott szinte az egész mezőnyön, végül az ötödik helyen intették le a Superbike világbajnokság betétsorozatában, az EJC-ben. A 220 Volt H-Moto Team motorosa Magny-Cours-ban állt rajthoz az elmúlt hétvégén, és mindössze másfél kör választotta el attól, hogy ismét róla beszéljen mindenki. A 22 éves versenyző már a szabadedzéseken remekelt – az elsőn 4., míg a másodikon 3. lett –, ám amit az időmérőn nyújtott arra nehéz szavakat találni: megszerezte élete első pole pozícióját az EJC-ben.

„Már a délelőtti esős szabadedzésen is remekül éreztem magamat a motoron, és ha az utolsó gyors körömben nem tartanak fel, már akár akkor is előrébb végezhettem volna a harmadik helynél. Az időmérőre még végrehajtottunk néhány minimális változtatást a motoron, és ennek hatására már az első három körben sikerült tökéletesen bemotoroznom magam. Kijöttem egy ellenőrzésre, és amikor visszatértem, sikerült azonnal a teljes edzés leggyorsabb körét megfutnom. Az első szektorban talán még tudnék javítani az időmön, míg a másodikban és a harmadikban enyém a legjobb részidő. Az összetett pontverseny a legfontosabb a számomra, szeretnék az év végén dobogóra állni, így ennek tükrében versenyzek, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem teszek meg mindent az első futamgyőzelmemért az EJC-ben” fogalmazott Bódis Ricsi a szombati napot követően.

A vasárnapi versenyen aztán ragyogóan kapta el a rajtot a 220 Volt H-Moto Team versenyzője, és egészen másfél körrel a vége előtt még a futamgyőzelemre is megvolt minden esélye. Ám ekkor váratlanul és minden előzmény nélkül elment a motor eleje, bukott, és a verseny feladására kényszerült.

bodis_ricsi3„Az utolsóelőtti körig tökéletes versenyem volt. A motor beállítása remekül sikerült, én futottam meg a leggyorsabb kört, ráadásul megdöntöttem a kategória pályacsúcsát is. Noha a hetedik körben hibáztam, és kicsúsztam az ívről, ám a hatodik helyről sikerült visszakapaszkodnom a második pozícióba. Talán még a futamgyőzelem lehetősége is felvillant előttem, amikor minden magyarázat nélkül elment a motorom eleje, így elestem. Sajnos az egyik olasz riválisomat magammal rántottam, akitől ezúttal is elnézést kérek. Ez volt az idei első esésem, ami sajnos a legrosszabbkor jött. Már előre nézek, hiszen két hét múlva jön a jerezi évzáró, ahol mindenképpen a dobogón szeretném befejezni a szezonomat” – jelentette ki Bódis Ricsi, aki összetettben visszaesett a hetedik helyre.

bodis_ricsi4A 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa maximálisan elégedett volt a fiatal motoros teljesítményével egész hétvégén, és úgy véli, az esés benne van a motorsportban, és továbbra is bízik versenyzőjében.

„Egész hétvégén elképesztően érett motorozást láthattunk Ricsitől, aki az időmérőn tette fel a koronát a teljesítményére. Vélhetően lábon kihordtam egy infarktust, annyira izgalmas volt már a kvalifikáció is. Másnap a versenyen is remekül ment Ricsi, és a mindenáron való győzni akarása vitte egyre előrébb a hibáját követően. Sajnos ezúttal elesett, de ez benne van a motorsportban. A teljesítményével elégedett vagyok, újfent bizonyította, megérett a komolyabb feladatokra” – jelentette ki Kelemen Krisztián.

Folytatás nem egészen két hét múlva, október 16-án Jerezben!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ