Az utolsó pillanatban dől el, rajthoz tudnak-e állni – Hideg Rally Team

Az utolsó pillanatban dől el, rajthoz tudnak-e állni – Hideg Rally Team

MEGOSZTÁS
5. Kumrovec Rallye – 2016.

HIDEG RALLY TEAM – 6. INA Rally Kumrovec

Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

 

A 2017-es szezont januárban, Székelyföldön nyitotta meg Hideg Krisztián és Kerék István. Több mint egyhónapos pihenés után újra aszfaltra gurulnak a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel – ezúttal az első horvát bajnoki futamon, a Kumrovec Rallyn. Egy győzelemmel már most megalapozhatnák a bajnoki címhez vezető utat, ám a páros felkészülését több sok tényező is hátráltatta.

 

Hideg Krisztián: Vegyes érzelmekkel vágok neki a hétvégi Kumrovec Rallynak. Egyrészről várom, hogy a több mint egyhónapos szünet után ismét versenyautóba ülhetünk, másrészről viszont több tényező is hátráltatta a felkészülésünket. Múlt hét óta egy makacs betegséggel, lázzal küzdök, amit még mindig nem sikerült kihevernem, így csak az utolsó pillanatban dől el, rajthoz tudunk-e majd állni a futamon. Pont ezért időnk, alkalmunk sem volt arra, hogy teszteljük az új, aszfaltos futóművet. Így viszont majd csak élőben derül ki, működnek-e a gátlók, az új beállítások.

Pénteken a pályabejárással kezdődik a program, majd még aznap van a technikai és az adminisztratív átvétel, este pedig a prológ. Szombaton 6 gyorsasági vár ránk, ám mindössze csak 40-50 versenykilométerrel, ami igazából egy rallysprint futam távjának felel meg. Lesz kivel küzdeni, hiszen nagyon sok R5-ös nevezett, köztük Kovács Antiék és Puskádi Janiék, de Sebalj is ott lesz a Mitsubishivel. Ráadásul csapattunk másik párosa, Várkonyi Szabiék is rajthoz állnak.

A cél most is – mint mindig – a győzelem lenne, de hogy most meg tudjuk-e valósítani – az előzmények fényében –, az nagy kérdés. Kíváncsi vagyok én is, mire leszünk képesek a hétvégén. Az viszont biztos, hogy jó bemelegítés lesz ez a verseny a soron következő Rebenland, illetve Lavanttal Rallyera.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ