Artem Markelové az első F2-es győzelem!

Artem Markelové az első F2-es győzelem!

MEGOSZTÁS

A Russian Time pilótája valódi “One Man Show”-t adott elő az F2-es szezon nyitófutamán. Az orosz remek taktikával, stabil tempóval, gyönyörű előzésekkel vétette magát észre – melynek egyenes arányú következménye a siker! F2 híreink:

Most már tényleg nincs visszaút, menthetetlenül elkezdődött a szezon. Az előzetes félelmek – miszerint egyetlen csapat dominál majd – a főfutamon látottakat értékelve alaptalannak bizonyultak. A futamot tiszta rajtot követően Charles Leclerc vezette, azonban a rajtbüntetések miatt kedvező pozícióba került Norman Nato hamar levadászta a franciát.

Miközben ők ketten elhúzni látszottak, a hátsóbb régiókban komoly és látványos csaták dúltak. Luca Ghiotto, Oliver Rowland, Alexander Albon és Jordan King talajvizet megszégyenítő erővel törtek felfelé.

Utóbbi egészen parádés véghajrával egészen a negyedik helyig tört előre. A kötelező kerékcserék során aztán a féltávon keresztül az élmezőnyben ólálkodó, csendes gyilkos Markelov jó taktikát választott, majd begyújtotta a rakétákat, és nemes egyszerűséggel a verseny végére bedarálta a Nato-Leclerc párost!

Nincs megállás, holnap folytatódik a parádé, következik a sprintverseny, ahol a pilótáknak kötelező kiállás nélkül is teljesíthető a versenytáv! Vasárnap 13:15-től folytatjuk.

Képek: Zak Mauger/FIA Formula 2

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ