A Toyota GAZOO Racing WRT Tokióban kezdte a 2020-as WRC szezont

A Toyota GAZOO Racing WRT Tokióban kezdte a 2020-as WRC szezont

MEGOSZTÁS
Fotó: Toyota GAZOO Racing WRT

A Toyota GAZOO Racing World Rally Team a Tokióban – Tokyo Auto Salon (január 10-12.) – indította el a 2020-as WRC szezont. Teljesen új pilótafelállással – Sébastien Ogier / Julien Ingrassia, Elfyn Evans / Scott Martin és Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen – mutakoztak be a Toyota Yaris WRC-vel sok japán rajongó előtt.

Ez az első alkalom, hogy a csapat Japánban kezdi az évet és elindít egy új szezont, amely novemberben zárul, majd a szigetországban a FIA WRC első futamával 2010 óta.

A csapat bemutatkozása a Tokióban – Tokyo Auto Salon – egybeesik a GR Yaris bemutatásának világpremierjével. Az új autó magában hordozza azt a technológiát, amely tartalmazza a WRC-vel való versenyzés során szerzett ismereteket is.

A Toyota GAZOO Racing World Rally Team a WRC-be való sikeres visszatérésének negyedik évét kezdi, miután 2019-ben megszerezte a pilótai és navigátori világbajnoki címeket a 2018-as konstruktőri győzelmüket követően. A Toyota Yaris WRC folyamatos fejlődik, a 2020-ra vonatkozó új fejlesztésekkel, beleértve a súlycsökkentést és a továbbfejlesztett motort.

Az új pilótai felállással, amely izgalmas keveréke a sebességnek, a tapasztalatnak és a fiatalságnak, minden frontos harcolni szeretnének kezdve a január 23-26. közötti Monte Carlo-Rallyen.

 

Tommi Mäkinen (csapatvezető)

Nagyszerű, hogy Japánban indíthatjuk az új évadot az új pilótapárosainkkal. Nagyon várjuk, hogy a WRC visszatérjen Japánba idén, így remek , hogy itt indul a szezonunk sok japán autósport rajongó előtt. Kívülről az autónk hasonlóan néz ki, mint korábban és többé, kevésbé ugyanazt a csomagot tartalmazza, amely az elmúlt évben sokféle körülmény között erős volt. Mindig azon dolgozunk, hogy néhány apró fejlesztést végezzünk, hogy még jobbak legyünk és ebben a szezonban könnyebb és erősebb autóval kezdjük. Biztosak vagyunk abban, hogy az új pilótáink hamar kényelmesen fogják majd érezni magukat és ebben a szezonban is magasra tudjuk tenni a lécet.

Toyota GAZOO Racing

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ