A Toyota Gazoo Racing folytatná győzelmi sorozatát Észtországban a WRC újra indulásakor

A Toyota Gazoo Racing folytatná győzelmi sorozatát Észtországban a WRC újra indulásakor

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Mexico / March 12-15, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

A Toyota Gazoo Racing World Rally Team ott folytatná, ahol abba hagyta Mexikóban, a FIA WRC szeptember 4-6. között megrendezésre kerülő Észt Rallyn. A csapat jelenleg 21 ponttal vezeti a gyártók pontversenyét, míg Sebastien Ogier vezeti a pilóták rangsorát, Elfyn Evans a második, míg Kalle Rovanperä a negyedik helyen állnak. Mindhárom pilóta remekül kezdte bemutatkozó toyotás szezonját a Toyota Yaris WRC volánja mögött. Svédországban Evans, míg Mexikóban Ogier aratott győzelmet, mielőtt a 2020-as évad megszakadt volna a globális COVID-19 járvány miatt.

 Az Észt Rally első alkalommal szerepel a FIA WRC versenynaptárában. Gyors és sima murvás szakaszokon. zajlik, majd a futam, sok dobbantóval és ugrással. Amióta enyhítették a járványügyi korlátozásokat, a csapat lépésről-lépésre vette fel a visszatérés fordulatszámát a finnországi tesztek alatt, illetve a két héttel ezelőtti észt bajnoki futamon a RedGrey Lõuna-Eesti Rallin.

A futam 232.64 versenykilométerét javarészt szombaton és vasárnap teljesíti a mezőny. A futam központja Észtország második legnagyobb városának Tartu közelében található Raadi repülőtér lesz. Péntek este Tartuban egy városi gyorssal rajtol el a futam. Szombaton tíz szakasz szerepel a programban. Délelőtt és a szervíz után, délután is öt-öt szakaszt teljesítenek a pilótapárosok.  A vasárnapi program  kétszer három gyorsból áll, amelyet szerviz nélkül teljesít majd az első Észt Rally mezőnye.

Tommi Mäkinen – csapatfőnök

Nagyon jó, hogy újra versenyezhetünk, különösen a rajongóinknak és a partnereink számára, akik már ezt a pillanatot nagyon várták. Azt remélem, hogy sikerül örömet szereznünk az embereknek egy ilyen nehéz időszakban. A szezonkezdet nagyon pozitív volt, és azt remélem, hogy ugyan így fogjuk tudni folytatni.  A pilótáink nem ismerik az észt szakaszokat, de tudjuk, hogy az ottani gyorsok és illenek az autónknak. Azt gondolom, hogy a lehető legjobban sikerült felkészülnünk a futamra, és sikerrel tudunk majd küzdeni a legjobb helyezésekért.

Sebastien Ogier – Julien Ingrassia – # régóta várták má17 Toyota Yaris WRC

Örülök, hogy hosszú idő újra versenyezhetünk. Az Észt Rally sokunk számára új lesz, izgatottan várom, mint mindig egy új futam kihívásait. Ez egy igényes rally lesz, gyors szakaszokkal. A Yaris WRC-ben a finn és az észt tesztek alapján nagyon jól érzem magam. Fontos volt a múlthét előtt verseny, amely segített abban, hogy a hosszú szünet után könnyen megtaláljam a határt. Első leszek a szakaszokon, abban bízom, hogy a szeptemberi időjárás talán segíthet abban, hogy ne kerüljünk túl nagy hátrányba. Az a célom, hogy a lehető legjobban tudjak harcolni.

Elfyn Evans –Scott Martin – #33 Toyota Yaris WRC

Rég versenyeztünk. Ezt azonban legalább tesztekkel sikerült megkönnyítenünk. Igaz, hogy visszaülhettünk a volán mögé, de az nem pótolhatja a futamokat. Az Észt Rally egy új WRC futam. Volt szerencsém részt venni a tavalyi rallyn. Bár a futamon elért eredmény nem volt igazi, mégis élveztem, mert sikerült megtapasztalnom, hogy mi vár majd ránk. A szakaszok nagyon gyorsak, bizonyos szempontból hasonlók a finnországiakra kevesebb ugratóval, míg néhány még gyorsabbak is. A tesztek eredményei alapján az autónak fekszenek a gyors murva szakaszok. Jó csomaggal vágunk neki a futamnak, azt remélem, hogy sikerül a legtöbbet kihoznunk ebből.

Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen – #69 Toyota Yaris WRC

Az észtországi szakaszok nagyon gyorsak és ritmusosak, néhány szűk és technikás résszel. Ez egy nagyon trükkös rally lesz. A futam alatt nagyon gyorsnak kell lennünk, néhány ponton pontosnak kell lennünk. A hosszú szünet miatt talán nehéz lesz az első méterektől gyorsnak lenni, felpörögni, de az elmúlt időszak tesztjei segíthetnek minket ebben. Különböző időjárási körülmények között sikerült vezetnünk, amelyek hasznos tapasztalatokat jelentettek a számunkra. Még mindig csak három futamon vagyok túl ezzel az autóval, a szezon hátralévő részében is folytatnom kell a tanulást, de ez egy olyan rally lesz, amelyen szeretnék jól szerepelni, hiszen fekszik nekem.

**********

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ