A Hyundai sztárpilótát ígér Monzára

A Hyundai sztárpilótát ígér Monzára

MEGOSZTÁS
2019 FIA World Rally Championship
Round 09, Rally Finland
1 – 4 August 2019
Thierry Neuville
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A Hyundai „megfelelő vendéggel” szeretné bővíteni pilótapárosainak listáját a szezonzáró Monza Rallyra.

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke Andrea Adamo azt szeretné, ha több i20 Coupe WRC állna rajthoz a FIA WRC 2020 szezonzáró versenyén Monzába. Egy „nagy nevet”, egy sztárpilótát szeretne Monzában a csapat színeiben rajthoz állítani.

A Monza Rally Show egyik támogatójaként a Hyundai komoly erőket kíván megmozgatni abból a célból kifolyólag, hogy érdemes legyen megnézni a showt. A novemberi Ypres Rallyn nem lesz extra Rally1 –es autó.

Az Ypres Rallyn nem lesz plusz autó, míg Monzában még nem tudom – nyilatkozta Adamo a DirtFish-nek. Ha ez így lesz, akkor más okokból fog megtörténni. Jelenleg nem tudom, hogy ez segíthet e a pilóták bajnokságában [ha több autóval vágunk neki], meg kell vizsgálnunk a vonatkozó szabályokat, de nem kizárt, hogy több WRC-nk [Rally1] lesz.

2020 FIA World Rally Championship
Round 03, Rally Mexico
12-15 March 2020
Hyundai Motorsport Team Director Andrea Adamo
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ha sikerülne egy megfelelő vendéget találnunk, és a segítségével a rali világbajnokságra még jobban fel tudnánk hívni a figyelmet. Nem tagadom, hogy tárgyalok valakivel.

De, nem árulom el, hogy kivel!

Arra a kérdésre, hogy Valentino Rossira céloz e, Adamo így válaszolt Nem mondtam ilyet!

Arra a kérdésre, hogy gondolkodna e Craig Breen és Dani Sordo monzai nevezéséről, Adamo csak ennyit mondott: Breen és Sordo? Nem tudom. Nem gondoltam erre.

Mindkét pilóta szívesen csatlakozna Thierry Neuville-hez és Ott Tänakhoz a bajnokság utolsó fordulójában gyári pilótaként, miután korábban remekeltek az észak-olasz futamon.

Sordo, aki hétvégén szombaton egy i20 R5 volánja mögött nyerte a Rally de Cóbrecest, csak annyit mondott, hogy Jó lenne Monzában rajthoz állni. Ez egy remek futam.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ