A H-MOTO Team egy remek hétvégén van túl

A H-MOTO Team egy remek hétvégén van túl

MEGOSZTÁS

Kemény, de felettébb eredményes hétvégén van túl a H-MOTO Team csapata. Bódis Richárd az EJC-ben, Misanoban bizonyított egy 3. hellyel, Györfi Alen Horvátországban szerzett két alkalommal második helyezést, Kakuszi Ádám Csehországban állt kétszer dobogóra, és vele együtt az utánpótlás csapat versenyzői, Vincze Hanna és Szilád Zalán is értékes pontokkal illetve tapasztalatokkal tért haza a Vysoké Myto pályáról.

Bódis Richárd Misanoban lépett pályára – elszántságából érezni lehetett, hogy valami nagy dolog van készülőben:

„Jó eredményt szerettünk volna elérni Olaszországban, hogy nyugodtan teljen majd a nyári szünet. Az edzések hellyel-közzel jól sikerültek, hetediknek kvalifikáltam magam, ami érzésem szerint nem rossz. A futómű beállításokon nem sokat változtattunk, mivel a pálya sík jellegén és karakterisztikáján ezúttal nagyon jól dolgozott a motor. A verseny kemény volt, hatalmas csata alakult ki az élbolyban – ahol végül jó pozíciót fogva, harmadikként sikerült beérnem. Iszonyatosan örülök a sikernek, köszönöm mindenkinek a szurkolást, szponzorainknak a támogatást! Az előttünk álló pihenőidőben sem fogok tétlenkedni, dolgozni fogok azért, hogy minél többször érjünk el hasonló sikereket az elkövetkezendőkben!”

RicsiWD8

Közben Horvátországban is zajlottak az események, Györfi Alen keményen küzdött, hogy a már hagyományosan jó szombati szereplését másnapra is átmentse:

„A szombati időmérőn megszereztem a pole pozíciót, de sajnos a versenyre nem találtuk meg a megfelelő beállításokat, ezért a futam nagyon küzdelmesre sikeredett, de örülök a végül megszerzett második helyemnek, ilyen a versenyzés! Eddig a vasárnapokon sajnos gyakran technikai problémák hátráltattak bennünket, nos, ezúttal sem volt ez másképp. Ennek ellenére itt is dobogóra, annak is a második fokára állhattam, így összességében nem panaszkodom. Próbálom a pozitívumokat nézni, és remélem, hamarosan meglelem azt a picike pluszt, amellyel még előrébb kerülhetek Mostban!”

Alen

Kakuszi Ádám és társai a csehországi Vysoke Myto-ban vitézkedtek, szép dolgokat letéve az asztalra!

A pályát már ismerő, ám idén már egy sokkal nagyobb és erősebb, SSP 300-as géppel induló Kakuszi Ádám nagyot küzdve az elemekkel, dupla dobogót hozott!

„Az időjárás pénteken, szombaton és vasárnap az első versenyen is kedvezett az ifjaknak, azonban a vasárnapi második futamra már megérkezett az eső is. Ádám igazi ellenfele az óra volt, összesen több mint 7 másodpercet sikerült gyorsulnia a hétvégén. Hatalmas izgalommal állt fel a rajtrácsra, és igaz, hogy szerencsével ugyan, de első helyen zárt. Az öröm még nagyobb lendületet adott neki, és végül az esős, vizes pályától való félelmét is sikerült felülírnia, nyugalommal, biztonsággal behozta gépet a második helyre.” – számolt be Ádám édesanyja a történtekről.

Kakuszi Ádám

Vincze Hanna sem tétlenkedett a hétvégén, a H-MOTO Team PW50 speciál kategóriájában edző hölgytagja újfent dobogós helyezést ért el:

„Egy új pályát kellett megtanulnom, érdekes volt, mivel hasonlón még nem versenyeztem. Megnehezítette a dolgomat, hogy a motorom péntektől kezdve “gyengélkedett”, és az egész hétvége a szerelésről szólt apukámnak. Szombaton a 4. helyre sikerült kvalifikálnom az időmérőn, végül nagy küzdelmek árán a 2. helyen intett le a kockás zászló. A második futamon nem tudtam részt venni, sajnos újból közbeszólt a technika ördöge. Leszakadt az ég, és egy edzésen történt esésem miatt, a szélesebb esőgumi nem fért el, beszorult a kipufogóhoz. Összességében nagyon jól éreztem magam a hétvégén, és örülök az elért eredménynek! Köszönöm a támogatást a csapatomnak és a szüleimnek!”

Hanna2

A csapat és Magyarország legfiatalabb motorosa, Szilárd Zalán is Csehországban húzta a gázt, sajnos őt sem kerülték el a műszaki problémák:

„Újfent minden volt ezen a hétvégén, megjártuk a poklot és a mennyországot is az időjárás tekintetében. Szikrázó napsütést szakadó eső váltotta. Már meg sem lepődtünk ezen. Zalánnak sajnos ismét volt pár apró, kisebb műszaki hibája, ami hátráltatta őt, így csak az utolsó helyen végzett az időmérő edzésen. Vasárnap az első futamon sikerült egy helyet javítania, 9. helyet szerezve, kicsivel előrébb lépnie. A második felvonás előtt hatalmas eső volt, de Zalán vizes gumik hiányában is vállalta a versenyzést. A futam sajnos nem volt értékelhető a kevés megtett köre miatt, ám az extrán nehéz körülmények között szerzett tapasztalatok a későbbiek során még értékesnek bizonyulhatnak!” – mondta el Zalán édesapja.

Zalán

Kelemen Krisztián csapatvezető Misanoban nagy örömmel, de higgadtan értékelte a hétvégén látottakat:

„Nagyon-nagyon boldogok vagyunk, hogy ezt az eredményt tudta hozni Ricsi, és nagyon örülünk a csapatunk többi helyszínen elért sikereinek, helytállásának is! Remekül teljesítettünk az Alpok-Adria fordulóban, és legkisebbjeinknek köszönhetően Csehországban is! Azt gondolom, hogy a H-MOTO Team életében mérföldkőhöz értünk az EJC-s sikerrel, Bódis Ricsi harmadik helye nekünk győzelmet jelent! Bebizonyította, amit mindig is tudtunk, hogy érdemes a bizalomra, és hogy feljebb is tudjuk tornászni majd az eredményeinket, akár már a következő fordulóban, a Lausitzringen! Ezért mindent meg is fogunk tenni a rendelkezésünkre álló szünet alatt, bízunk a legjobbakban, és köszönjük a szurkolást mindenkinek!”

Kiadja: H-MOTO Team és Publicity Aim Kft

Szerző: Tóth Krisztián Márk

Képek: Háfra Zsolt/Alpe-Adria RR/H-MOTO Team

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ