Királyt, király követett. Loeb, után Ogier az élen a szombati szakaszok után

Királyt, király követett. Loeb, után Ogier az élen a szombati szakaszok után

MEGOSZTÁS
FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 -WRC Mexico (MEX) – WRC 08/03/2018 to 11/03/2018 – PHOTO : @World

A világbajnoki címvédő Sebastien Ogier vezeti a 15. Rally Guanajuato México 2018 futamát. Az SS14 Gunajuato 2 bő harminc kilométere volt a vízválasztó. Az addig remeklő Loeb defektet kapott a 21 kilométerben, ami a szakaszon ki is cserélt. Emiatt bő két perc került a neve mögé, pedig a király visszatért! Királyt, király követett, mert Sebastien Ogier olyan délután produkált, hogy a nap végére 35.9 másodperc előnnyel fordult rá a zárónapra! Szenvedett a Toyota – Lappi még pénteken összetörte a Yarist, Latvalának generátor problémái voltak, míg Tänak tegnap állt ki motorhiba miatt. A Hyundai mindhárom pilótája a legjobb hatban. Ha így marad a futam előtti terveik szerint a gyártói pontversenyben emegerősíthatik éllovasi pozíciójukat.

Ogier: Nagyon örülök, hogy a nap végén vezem a futamot. Ma reggel jobb pozícióból kezdtük a szombati napot, délután már nem kellett takarítani, így a legnagyobb különbséget tudtuk kiautózni. Mindent megtettem és a határon voltam, és az autó remekül működött.
Nem volt mindig tökéletes a teljesítményem, de nagyon elégedett voltam az első körrel, amiben nagyon kevés hibát vétettem – különösen a második és a harmadik szakaszokban (SS12, SS13), amelyek majdnem tökéletesek voltak.
Délután kissé keményebb volt – még mindig nagyon csúszott és nagy meleg volt az autóban, a fékekhez és motorhoz hasonlóan. Nem volt könnyű a kör, de minden ült és működött, így nagyon elégedett lehetek az eddig elvégzett munkával.

Kris Meeke: Nagyon jó napunk volt, különösen a ritmusunknak köszönhetően. A délelőtti körben nagyon kényelmesek voltunk, miközben nagyon élveztem Seb teljesítményét. A szakaszok folyamatosan nagyon trükkösek voltak, megannyi laza kővel a versenyvonalban, illetve mellette. Holnap szeretném a második helyen befejezni a futamot., de ez egyáltalán nem lesz könnyű feladat, mert a Power Stage szakasz érdekes lehet a plusz pontok miatt. A gumiválasztás érdekes lesz, mert délelőtt hűvösebb lesz.

Dani Sordo: A mexikói meccs ezen a hétvégén egy remek eredménnyel zárulhat. Eltökélt szándékom, hogy ezt az értékes pozíciót megtartsam magamnak és a csapatnak is. A dolgok ma nem a terveim szerint alakultak, A nyitó gyorson bizakodva küzdöttem, de időt veszítettem legközelebbi riválisomhoz képest. Az érzés jobb volt, a többi délelőtti gyorson. Délután az első gyorson veszítettük a legtöbb időt. Az SS14 kezdetén eltaláltam egy kisebb követ, így a 31 kilométeres gyorsot bal első defekttel kellett teljesítenem. A többi gyorsot tartalék abroncs nélkül gyakorlatilag állva teljesítettem, mert nem nyomtam a gázpedált a maximumon és kockáztatni se szerettem volna. semmit. Meeke nincs messze, igyekszem koncentráltan vezetni és meglátjuk majd, hogy mi történik vasárnap reggel.

Sebastien Loeb: A szombat délelőtt igazán jól sikerült, hiszen megerősíthettem a tegnapi teljesítményemet és a hat évvel ezelőtti utolsó mexikói futamom után vezettem a futamot. Őszintén szólva, nem gondoltam, hogy ebben a helyzetbe is kerülhetek, de megnyugtató látni, hogy  nem veszítettem semmit a vezetői kvalitásomból és izgalmas, színvonalas csatákat tudunk vívni a srácokkal. Két egymást követő kanyarban is kövek voltak a belső íven, átmentünk rajtuk, ai egy halálos tévedésű döntést hozott. Nem kellett volna kicserélnünk a sérült kereket, ugyanis nem voltam tisztában azzal, hogy mit is bírnak ezek az abroncsok. Rossz volt a megérzésem és, mint a fociban bevállaltunk egy kis hosszabbítást. Ezen most már nem tudok változtatni. Igyekszünk célba érni és élvezni az autót, amennyire csak lehetséges.

15. Rally Guanajuato México 2018 állása:

1. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3:25:03.1
2. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen DS3 WRC) +35.9
3. Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +46.8
4. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +1:28.4
5. Sébastien Loeb / Daniel Elena (Citroen C3 WRC) +2:19.7
6. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC +4:44.6
7. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +9:24.2
8. Gus Greensmith / Craig Parry (Ford Fiesta R5) +15:06.8
9. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +15.59.6
10. Pedro Heller / Pablo Olmos (Ford Fiesta R5) +21:43.0

  • Három szakasz kerül megrendezésre vasárnap reggel, a 24,32 km-es Alfaro szakasz lesz az első
  • Las Minas szakaszt, kétszer teljesíti a mezőny, a második alkalommal már a Power Stage bónusz pontjaiért küzdve.
  • Mindent egybevetve, mindössze 46,46 km van még hátra a szezon első murvás futamából, amelyen bármi megtörténhet.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ