120 páros a II. Hell Diósgyőr Rallyn

120 páros a II. Hell Diósgyőr Rallyn

MEGOSZTÁS

Lezárult a nevezési időszak, ismertté vált a II. Hell Diósgyőr Rally mezőnye. Az aszfaltos futamon a négy bajnoki osztályban 120 páros csatázik majd egymással az értékes helyezésekért. Az ORB1-ben 43, a Historic Bajnokságban 18, az ORB2-ben 31, míg az ORB3-ban 30 páros egység vág neki a háromnapos programnak.

A HUMDA Országos Rally Bajnokságban ez lesz az első aszfaltos verseny, hiszen a szezonnyitót a murván tartották meg bő egy hónappal ezelőtt. A II. Hell Diósgyőr Rally május 24-én, pénteken egy látványos rajt ceremóniával kezdődik, szombaton és vasárnap pedig a gyorsasági szakaszokat bonyolítják le.

A verseny központja a DVTK Stadionnál lesz. Itt rendezkednek be a csapatok, itt lesz a szervizpark és a rajt – célceremóniáknak is a létesítmény ad otthont. A rendezők emellett több családi programmal is készülnek a hétvége során.
Az ORB1-es bajnokság idén rendkívüli izgalmakat ígér, hiszen legalább hat-hét páros csatázik az elsőségért, valamint a dobogó helyekért. A küzdelem tehát a Bükkben, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye útjain folytatódik, ahol az első osztály utoljára négy évvel ezelőtt versenyzett.

– Miskolc és Diósgyőr nagyon hiányzott már számunkra – jelentette ki érdeklődésünkre Turán Frigyes. – A korábbi tesztek alkalmával már jártam a stadionnál, a központ nagyon szép, igényes, a szervizparkkal kapcsolatos igényeket pedig maradéktalanul ki lehet majd elégetni. Fontos számunkra is a jó elhelyezés, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen helyen tudunk “tábort” verni. Alapvetően pozitív szemléletű ember vagyok, ezért most is optimistán várom a következő futamot.

Velenczei Ádám Veszprémben nem ért célba, ezért a II. Hell Diósgyőr Rallyn nem hibázhat, ha az esztendő végén szeretne jó eredményt elérni.
– Hogyha a magyar rali fellegvárairól kell beszélni, akkor egyértelműen Pécset és Miskolcot említeném meg – fogalmazott Velenczei Ádám. – Boldog vagyok, hogy visszatérhetünk Borsodba, hiszen ez a környék nagyon sok nagyszerű versenyzőt adott szeretett sportágunknak, a Bükk révén pedig olyan pályákat, amelyek mind a mai napig szenzációsak. Nekünk nem lehet más feladatunk, mint a veszprémi nullázás után a lehető legtöbb pontot gyűjtsük be Diósgyőrben.

Ez a célja Hadik Andrásnak is. A korábbi négyszeres magyar bajnok versenyző abszolút hazai pályán nyomhatja a gázpedált.
– Felmerült egy külföldi futamon történő indulásunk is, de végül a hazai viadal mellett döntöttünk. Ismerjük a környék szakaszait, ami talán előnyt jelenthet számunkra, ugyanakkor látjuk, hogy a hazai élmezőny pokolian gyors, ezért minden tudásunkra szükség lesz ahhoz, hogy felvegyük velük a versenyt. Bízom benne, hogy a DVTK Stadionnál és gyorsasági szakaszokon is sok nézővel találkozunk, és a biztonság maximálisa betartása mellett mindenki jól szórakozik majd.

II. Diósgyőr Rally, a HUNDA ORB, ORB2, ORB2 és Historic bajnokság idei második futama

Időpont: 2024. május 24-26.
Helyszín: DVTK Stadion, Bükk Hegység
www.diosgyorrally.hu

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ