Vincze Marciék a második hellyel kezdték az első FRT kupát Kiskunlacházán 04.07-én

Vincze Marciék a második hellyel kezdték az első FRT kupát Kiskunlacházán 04.07-én

MEGOSZTÁS

Vincze Marciék a második hellyel kezdték az első FRT kupát Kiskunlacházán 04.07-én

Az idei év első futama nem a megszokottak szerint indult Vincze Marci és Lugosi Lilla párosnak, meg kellett elégedni a 2.helyezéssel.
Az első körben, szakadó esőben, száraz aszfaltra való gumikkal teljesítettétek az első két kört és ahogy száradt fel a pálya, úgy jöttek az egyre jobb eredmények, a végére csak nagyon kicsi különbséggel maradtatok el az absz. 1.helytől. Mesélj erről, hogyan is történt!

Vincze Marci: – Hát, sajnos száraz időre készültünk és egyszerűen nem vittünk “vizes gumit” a versenyre és slick gumikkal mentünk az első két körben, szakadó esőben és nemhogy a dobogó 1-3 helyéért harcoltunk, hanem az első 10-be is épphogy befértünk. Aztán, ahogy száradt fel a pálya, úgy jöttek a jobb eredmények és ahogy jött meg a tapadás, úgy tudtuk csökkenteni az Igor Heberling-Bán Viktor Mitsubishi EVO WRC horvát-magyar versenyzőpároshoz a különbséget. A végére, a nagy hajrában nagyon jó időt sikerült abszolválnunk, de sajnos nem tudtuk behozni a lemaradást, így 1,9 mp maradt a végére, de a pálya utolsó 1/3-át sajnos szakadt futófelülettel, jobb első defekttel kellett teljesítenünk és ez is hátráltatott minket, hogy megnyerjük a versenyt.

Vincze Marci FRT

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

-Most nem a Szauter Zitával versenyeztél, Lugosi Lillát még nem láttuk itt veled. Miért váltottál?

Vincze Marci: – Mint, ahogy már az előzőkben is mondtam, több navigátort is ki szeretnék próbálni az ORB visszatérésem előtt és Lilla már régóta szerette volna kipróbálni magát a jobb egyben és itt volt az alkalom a nyitó futamon. Egyébként Lilla jól végezte a dolgát, profin navigált, csak amikor gumit melegítettünk helyben forogva, azt nem igazán élvezte.

– Lilla, hogy érezted magad a jobb egyben ezen a nyitó futamon, Vincze Marci sokszoros raly bajnok mellett, Frici versenyén? Nem volt túl nagy a kihívás?

L.Lilla: – Igen, tartottam tőle, hogy milyen lesz, izgultam a verseny előtt nagyon. A négy kör egy-egy szempillantásnak tűnt. Marci azt mondta, hogy jól végeztem a dolgomat, én ennek nagyon örültem. Hatalmas élmény volt.

Vincze Marci: – Köszönöm a csapatnak és a navigátoromnak, hogy mindenki jól végezte a dolgát, most én voltam a leggyengébb láncszem.

Vincze Marci FRT Díjkiosztó

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

– Az FRT kupasorozat 2017-2018.évi raly díjátadó ünnepségén átvehettétek az absz. 1. helyért járó díjat, múlt szomabton 04.14-én. Milyen volt a dobogó felső fokáról értékelve az esemény?

Vincze Marci: – Frici barátomnak köszönhetően az esemény is hasonlóan versenyzőbarát és szinte már családias hangulatban telt, mint az általa profin szervezett versenyek.
Én még külön is díjaztam egy abszolút 1.serleggel “A legjobb rendezőnek” felirattal, hogy ilyen jó versenysorozatot szervez nekünk. Az egész csapattal leutaztunk egy kisbusszal és az ünnepséget folytatva a haza úton is végig mulattunk.
Várjuk a következő versenyt és reméljük, hogy revansot veszünk a mostani második helyért.

– LL –

***

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ