Valamennyi listavezető rajthoz áll a Nyír1 Baján!

Valamennyi listavezető rajthoz áll a Nyír1 Baján!

MEGOSZTÁS

Összesen négy országból 47 jármű nevezett a Nagykállón rendezendő a Magyar Tereprallye Bajnokság és a CEZ újabb állomására

 Valamennyi listavezető rajthoz áll a Nyír1 Baján!

Már nincs két nap, és július 8-10. között Nagykállón folytatódik a 2021-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság. Egy biztos, remek nemzetközi mezőny gyűlik össze Nagykállón, és valamennyi bajnoki éllovas rajthoz áll a kétnapos, összesen 265 kilométeres viadalon.

A tavalyi, versenymentes év után a poraiból feltámadó hazai tereprallye szakág 2021-re egy hatállomásos bajnokságot írt ki, amelyből két viadalt – Riverside Baja és a Baja Satu Mare – már meg is rendezett nagy sikerrel és még nagyobb mezőnnyel. A harmadik versenyre, a Nyír1 Bajára július 8-10. között kerül sor, és a sport 2016 után tér vissza Nagykállóra. Maga a verseny nemcsak a hazai bajnokság harmadik viadala, hanem az FIA Közép-európai Zóna (CEZ) Tereprallye Bajnokság következő állomása is lesz egyben.

„A nevezés lezárult, és négy ország versenyzői – cseh, lengyel, szlovák és a magyar – állnak majd rajthoz, összesen 47 járművel. Homokos talajú pályákon összesen a két nap alatt 265 kilométert kell majd az indulóknak megtenni az idén megszokott menetrend szerint: pénteken két 20 kilométeres szakaszt teljesítenek, majd szombaton négy szakaszt, összesen 225 kilométert hagynak maguk mögött. A mezőnyben ismételten ott lesz hat hölgy is, valamint valamennyi kategória bajnoki élmenője, azaz nagy csatára van kilátás. Nagykálló nem lesz ismeretlen a versenyzők számára, hiszen öt évvel ezelőtt, 2016-ban már rendeztek itt versenyt, ráadásul a tavalyi esztendőben szinte valamennyi induló tesztelt itt– mondta Csató Attila, a verseny szervezője.

A szervezők egy tesztet is beiktattak a Nyír1 Bajára nevezettek számára, akik csütörtökön 10:00 – 15:00 óra között Szorgalmatos és Tiszavasvári közigazgatási területén, egy 6,7 kilométer hosszú szakaszon próbálhatják ki és állíthatják be versenygépeiket. A remélhetőleg sikeres gyakorlásban a helyi Polgárőrség tagjai nyújtanak segítséget a tesztelőknek.

A látványra és a nagy küzdelemre már most fogadni lehet, hiszen mindkét eddigi versenyt megnyerő páros, a Miroslav Zapletal, Marek Sykora (Riverside Baja) és az összetettet vezető Molnár Balázs, Molnár Gabriella (Baja Satu Mare) is rajthoz áll. De ott lesz a rajtnál a quadosok listavezetője, Balog László is, aki újoncként – először versenyez tereprallye-ban – bajnoki címmel szeretné zárni a 2021-es idényt. Persze nem most ült fel először egy quadra a Karai Motorsport versenyzője, hiszen korábban számos hazai és nemzetközi sikert ért el quadcrossban: 2017-ben mind a magyar, mind a szlovák bajnokságban 2. lett, míg megnyerte a Hungarian Quad Challenge-t, 2019-ben pedig a horvát bajnokságban lett ezüstérmes összetettben.

„Régóta figyeltem már a tereprallye szakágat, és amikor az új vezetés számomra nagyon szimpatikus terveit, szakmai elképzeléseit megismertem, úgy döntöttem, kipróbálom magam ebben a szakágban is. A május eleji Terepsuli nevű teszten végleg beleszerettem a tereprallye-ba, így idén végigcsinálom a teljes szezont. Mivel két verseny után vezetem a quadosok összetettjét, elmondhatom tréfásan, itt lenne már az ideje, hogy nyerjek végre egy magyar bajnoki címet. Természetesen a teszten részt veszek, hiszen ahogy az előző két viadal pályái, Nagykálló is a nagy ismeretlen lesz számomra. Felkészültem, és nem titok, úgy szeretnék innen távozni, hogy továbbra is az én nevem legyen olvasható a bajnoki tabella élén” – jelentette ki Balog László.

A versenyről bővebb információ a terep-rallye.hu portálon, a magyar bajnokság hivatalos médiatámogatójának lapjában, a Blikkben, a weboldalán, a blikk.hu portálon, valamint a viadal hivatalos Facebook oldalán található.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ