Szabó Krisztián: Lehet, hogy motort cserélünk

Szabó Krisztián: Lehet, hogy motort cserélünk

MEGOSZTÁS

A ralikrossz Európa-bajnokság barcelonai fordulójának nyitónapját követően Szabó Krisztián ötödik helyen áll kategóriájában. A széria éllovasának Skoda Fabiájában motort cserélhetnek holnapra, emellett egy hosszabb elemzés is vár rá este.

A szabadedzésen második leggyorsabb idővel kezdett a Super 1600-as FIA Európa-bajnokság spanyolországi felvonásán Szabó Krisztián, a későbbi eredmények azonban némileg elmaradtak a megszokottól. A pontversenyt hét egység előnnyel vezető magyar versenyző sorban ötödik, nyolcadik, majd újra ötödik helyet szerzett a szombati három kvalifikációs futamon, ezek összesítése alapján az ötödik helyen áll. A leggyorsabb egyelőre a bajnokság második helyezettje, Ulrik Linnemann, ami nem ideális forgatókönyv Krisztián számára – a kvalifikációs futamok végén kialakult sorrendért már bajnoki pontok járnak, a Volland Racing pilótájának egy lehetősége lesz javulni.

ia5a2254

„Nem alakult rosszul ez a nap, nem panaszkodhatok, de nem is volt a legjobb. Próbálunk állítgatni az autón, hogy gyorsabb lehessek. Úgy néz ki, probléma van a motorral, lehet, hogy a srácok még ma este kicserélik. Szerencsére a szabályok megengedik, hogy ezt büntetés nélkül megtehessük. Lehet, hogy ez volt a helyezések hátterében, de lehet, hogy más. Először is próbálok saját magam fejlődni, a pálya egy-két pontján lehetek még gyorsabb. Ma este egy hosszabb elemzés vár ránk, közben a srácok kicserélik a motort, aztán meglátjuk” – fejtegette a szombati szereplés okait Krisztián. Az első napon az időjárás nem szólt közbe, bár az előrejelzések csapadékot jósoltak, az ég pedig borús volt, végül nem eredt el az eső.

„Szeretnék minél előrébb végezni. Jelenleg az ötödik helyen állok, ha az eddigi helyezéseimért kapott pontjaimat nézzük, akkor talán a harmadik-negyedik hely elérhető, de ehhez az is kell, hogy az előttem állók hátrébb végezzenek” – folytatta a ralikrosszversenyző azzal, hány pontot menthet még az utolsó kvalifikációs futamon, az elődöntő és döntő előtt a Formula-1-ből közismert barcelonai pályán. „Ezen a hétvégén elég sok versenyzőnek erős a tempója, de nekem Linnemannra kell fókuszálnom, ő a fontos.”

Szabó Krisztián jelenleg 91 ponttal vezeti az Európa-bajnokságot, Ulrik Linnemann 84, a harmadik helyen álló Artis Baumanis 57 egységgel rendelkezik. Utóbbi versenyző ráadásul a kvalifikáció alapján a legjobb tíz között sincsen, így szinte biztos, hogy a végső siker a magyar és dán pilóta között fog eldőlni.

bi1r7616

Nagyfelbontású képek és Word-formátum itt elérhető.

Fotók: Johnny Loix

Sajtókapcsolat:
Strommer Benjamin
+36 70 335 6970
bssb711@gmail.com

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ