Szabó Krisztián: A jobb elődöntőbe kerültem

Szabó Krisztián: A jobb elődöntőbe kerültem

MEGOSZTÁS

Felemásan alakultak a pénteki és szombati kvalifikációs futamok Szabó Krisztián számára, aki a rajtbalesetet sem úszta meg a höljesi ralikrossz Európa-bajnoki hétvégén. Rajthelyén mindenképpen javítania kell, hogy a Super 1600 döntőjébe jusson, ugyanakkor pozitívumot is találni abban, hogy a kvalifikáció összesített 8. helyével a második elődöntőbe sorolták.

Két nap telt el az FIA ralikrossz-világbajnokság és Super 1600-as Európa-bajnokság háromnapos svédországi versenyhétvégéjéből, amely jól indult, később azonban több nehéz pillanatot tartogatott az Eb-n szereplő Szabó Krisztián számára. A Skoda Fabiával szereplő pilóta, a széria címvédője ígéretes 2. hellyel nyitott a pénteki szabadedzésen, majd 3. és 6. pozíciót ért el azt ezt követő két kvalifikációs futamon. Szombaton újabb két kvalifikációt tartottak Höljesben, melyeken a 9. és egy ütközést követően csak 20. helyen zárt összesítettben.

„A Q1 még tiszta volt, semmi rendkívüli nem történt, de ez nem mondható el a többi kvalifikációs futamról” – számolt be szombat este a 2016-os Európa-bajnok az addigi eseményekről. „A másodikban az ugrató előtt hibáztam, belementem egy gödörbe, ami megdobta az autót, így keresztbeálltam és kicsúsztam a pályáról. De össze tudtam szedni, csak keveset veszítettem, végül pedig 6. lettem.”

„Ma a Q3-ban több apró hibát követtem el, a Q4-ben pedig az első kanyarban kilöktek. Nem volt nagy lökdösődés, versenybaleset történt, és épp én voltam a külső íven, a rossz helyen. Visszajöttem a homokágyból, a köreim jók voltak, ami mutatja, hogy a tempóm megvan, de csak hátul végeztem az időveszteség miatt. Az elnyújtott menetrend kicsit kizökkent, a kétnapos versenyhétvégéknek sokkal jobb a ritmusuk, három-három futammal mindegyik nap. Most reggel fél 9-kor volt egy bemelegítésünk, majd délben jött egy futam, aztán délután 3-kor a következő. Túl nagyok a szünetek, nekem pedig nem olyan egyszerű hirtelen belerázódni.”

A négy kvalifikációs futam alapján a Volland Racing versenyzője 8. helyen zárta a köztes eredménylistát, amely 4. rajthelyet jelent a második elődöntőben. A legjobb hat közé, azaz döntőbe jutáshoz ezen egy pozíciót kell javítania. „Holnap új nap lesz. Előlem indul Baumanis, a csapattársam, aki nagyon jól megy egész hétvégén, egy északi srác, Isaksatre, aki idén nem olyan gyors Höljesben, mint tavaly, illetve Navickas, aki vezeti a bajnokságot. Én kezdek a negyedik helyről, mögöttem ott van még Marton Geri és Smetana. Nem olyan nehéz csoport, ez talán a jobbik.”

Köztes eredménylista 4 kvalifikációs futam után: 1. Timur Shigabutdinov (orosz, Renault Twingo) 192; 2. Artis Baumanis (lett, Skoda Fabia) 180; 3. Jussi-Petteri Leppihalme (finn, Renault Twingo) 163; … 8. Szabó Krisztián (magyar, Skoda Fabia) 139.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ