A Skoda Motorsport 2019-ben visszatérhet a WRC-be (?)

A Skoda Motorsport 2019-ben visszatérhet a WRC-be (?)

MEGOSZTÁS

A Skoda Motorsport 2017-ben több, mint 170 db Skoda Fabia R5-t értékesített ügyfelei irányába.  Ezentúl, idén zsinórban harmadik WRC2 bajnoki címüket szerezték meg Pontus Tidemand és Jonas Andersson személyében. Az elmúlt évek fontos vadászterülete volt a 116 éves cseh csapatszámára a FIA Ázsiai-Csendes-óceáni Rally Bajnoksága (APRC). Idén két pilótapárosuk végzett az élen. Az APRC győzteseit (MRF ŠKODA) Gaurav Gill és Stéphane Prévot  mellett Ole Christian Veiby – Stig Rune Skjaermonen végeztek a második helyen megismételve a tavalyi sikereket.

Fotó: Skoda Motorsport

A cseh bajnokság (MČR) bajnoki címvédője a Jan Kopecky – Pavel Desler kettős idén is megőrizták trónusukat. Kopeckyék mellett további 13 ország pilótái nyertek bajnoki címet szerte a nagyvilágban Skoda Fabia R5-kel. Köztük a Herczig Norbert – Bacigál Igor kettős is.

Fotó: Babodi Zsolt

A Skoda Motorsport kedden jelentette be, szerződteti a jelen egyik legnagyobb igéretének tartott 17 éves Kalle Rovanperät.

Mindenidők legfiatalabb pilótacsapatával vágnak neki a 2018-as szezonnak a mlada bolesláviak – Tidemand, Kopecky, Veiby, Nordgren, Rovanperä.

Érdekes felhangok csengenek ki a csapatfőnök Michal Hrabanek, a Christian Strube – ŠKODA AUTO Technikai Fejlesztési Igazgatóságának tagja, valamint Bernard Maier – ŠKODA AUTO vezérigazgatója szavaiból.

Amennyiben a szavak mögé nézünk a cseh csapat fontolóra vette visszatérését 2019-ben a WRC-be. Jelenleg semmit sem döntöttek el, de a gyárat érintő tavaszi átalakítások és a csapat megerősítése mögött nem kizárt a sikeres Fabia R5-s projekt továbbfejleztése állhat egy esetleges visszatérés formájában 2005-ös távozásukat követően a királykategóriába.

A szemünk rajta lesz a témán!

 

matezsoltee

 

 

 

 

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ