Rossi: „Vinales esélyes a vb-címre!”

Rossi: „Vinales esélyes a vb-címre!”

MEGOSZTÁS

Madridban leplezték le a Movistar Yamaha Moto GP idei motorjait

Rossi: „Vinales esélyes a vb-címre!”

Megadta a módját a Yamaha annak, hogy egyrészt bemutassa új, idei királykategóriás versenymotorját, illetve új pilótáját, Maverick Vinalest. Talán éppen utóbbi kedvéért Madridban került sor a csapatvilágbajnok hivatalos premierjére, amelyen az egyaránt a világbajnoki címre aspiráló Valentino Rossi és Vinales leleplezte az új versenygépét.

B.M. L. (forrás: Yamaha)

 

Úgy tűnik, a gyorsasági motorsportban befejeződött a téli uborkaszezon, és a csapatok hivatalos bemutatkozásaival kezdetét veszi a 2017-es vb-idény. Elsőként a csapatvilágbajnoki címet szerző Movistar Yamaha alakulata mutatta be idei versenygépét, illetve versenyzőpárosát, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossit és az újonnan leigazolt Maverick Vinalest. Az olasz és a spanyol pilóta leplezte le a Yamaha YZF-R1 legújabb változatát, valamint boldogan nyilatkoztak terveikről, illetve egymásról.

„Maverick egyértelműen esélyes arra, hogy harcban legyen a végső győzelemért. Jorge Lorenzo után most kaptam egy újabb kőkemény vetélytársat a csapattársam személyében, és be kell valljam, sajnálattal láttam, hogy azonnal milyen gyors a Yamahával. Remek munkát végzünk majd együtt, és hiszem, hétről hétre ott állunk majd a dobogón. Csak a pályán leszünk vetélytársak, de ott a legkeményebb riválisok, ám azon kívül szerintem remekül kijövünk majd egymással, Ne felejtse el senki, Jorgéval sem volt rossz a viszonyom pályán kívül, igaz, 2015 végétől eltávolodtunk egymástól” – jelentette ki a 37 éves Rossi, aki újra nekifut a tízedik vb-cím megszerzésének.

Vinales is a legnagyobb tisztelettel beszélt a Doctorról, aki persze azt is hozzátette, ha a legjobb akar lenni – márpedig ez a célja –, akkor elsősorban csapattársát kell majd legyőznie.

„Nagyon nehéz volt eddig is, és hasonlóan nehéz lesz idén is legyőzni Valentinót a pályán. De nincs más opcióm, meg kell tudnom tenni, ha a legjobb szeretnék lenni. Nagyon nagy harcos, kőkemény a test a test elleni csatákban. Biztos vagyok abban, hogy sikeresek leszünk, és közösen minél jobban fejleszteni tudjuk majd a Yamahát. Nem titkolt vágyam, hogy harcban legyek a vb-címért az utolsó méterekig. Rajtam semmi nem múlik majd, ezt ígérhetem” – nyilatkozta Vinales.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ